endoscopie, dikke en dunne darm

 • #1

  Hoi, eergisteren heb ik een endoscopie gehad in het AZM in Maastricht, van de dikke en dunne darm. Ik heb afgelopen oktober ook al een keer een endo gehad, maar toen kwamen ze niet verder dan 40 cm door een verkleving. Het zou al zwaar worden omdat ik slank ben, zei de verpleegster, maar dit had ik niet verwacht en ik heb eerlijk gezegd geen goed hevoel hierover. Ik kreeg een roesje en ik merkte dat ik me volledig overgaf aan de arts, maar op een gegeven moment ben ik "bijgekomen"door de pijn. Achteraf voelde het of mijn darmen in de brand stonden, zo heb ik het beleefd. Ik hoor de arts nog zeggen dat ze mij een 2de roes moeten geven . Ik huilde ,zo'n pijn deed het, daarna weet ik nix meer. Ik ben 1,5 uur weggeweest en na de endoscopie hebbem ze me niets verteld. Ze hebben alleen tegen mijn man gezegd dat ze het onderzoek hebben kunnen doen en dat ik de uitslag krijg van de prof die mij doorgestuurd heeft.Nu 2 dagen later ben ik nog misselijk en heb pijn met plassen en poepen en het is allemaal een beetje opgezet. Is dit allemaal normaal.

  Reactie
  #2

  Jeetje wat vervelend.

  Inderdaad kan bij een endoscopisch onderzoek wat schade aan de darmen ontstaan dat later wat geïrriteerd raakt. Dit gaat in de regel in de loop van de tijd vanzelf wel weer over. Vervelend is het natuurlijk wel.

  In dikke buiken liggen de darmen een stuk vrijer zodat de endoscoop de bochten gemakkelijker kan maken. Dat is dus de pech als wat magerder bent.

  In principe dus geen reden je extra zorgen te maken. let wel dat het onderzoek natuurlijk niet zonder reden is en wellicht heeft de arts iets behandeld, of is hij iets tegengekomen dat hij met je wil bespreken.

  Reactie
  #3

  http://www.youtube.com/watch?v=CfL12dxQu34

  Reactie
  #4

  Ik heb dinsdag 28 maart een endoscopie gehad er zijn 2 poliepen verwijderd en er zijn divertikels gezien!Nu afgelopen nacht kreeg ik erge buikpijn!

  Is dit normaal?

  gr Marja

  Reactie
  #5

  Dat zou best kunnen...als die klachten langer aanhouden, ga dan even naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: endoscopie, dikke en dunne darm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief