darmen verkleving, darmonderzoek en opname

 • #1

  Hallo,
  kan iemand mij vertellen wat ik hier mee aan moet? Ik heb eigenlijk zo veel vragen dat ik niet eens weet waar ik beginnen moet. 1 april heb ik een afspraak bij een MDL-arts, dat is het eerste gesprek en daarna word ik 4 dagen opgenomen om alles , betreffende MDL, in kaart te brengen. Nu ben ik in ruim 1 jr tijd 3 x geopereerd en dan begrijp je dat ik hier niet op zit te wachten. Al had het 1 nu met het ander te maken, maar dat is dus niet zo. 1st hebben ze mijn baarmoederhals korter gemaakt omdat mijn lichaam het hpv virus niet afbreekt, uitstrijkje dus altijd fout. Toen bleek ik al een jaar rond te lopen met een dijbreuk.En nu in januari hebben ze een verkleving weggehaald tussen het litteken van de dijbreuk en mijn darmen dat brengt me bij het huidige probleem. Dit loopt ook al iets langer, maar ja eerst moeten ze dingen uitsluiten om bij het daadwerkelijke probleem te belanden. Ik heb in november 2008 een darmonderzoek gehad, verder dan 40cm kwamen ze niet omdat het te pijnlijk was. Dat is dus waarschijnlijk door die verkleving gekomen. Ik zal kort zijn....Ik heb gemiddeld 7a8 x ontlasting per dag, woog in december 47,5 kg nu mss iets meer, heb continu pijn in onderbuik aan rechterkant, doortrekkend naar rug. Het lijkt alsof er spelden in mijn heupen gestoken worden.vaak misselijk, genoeg info om te beginnen, klinkt warrig allemaal mss, maar ik weet het gewoon even niet meer. Thanx voor het lezen in ieder geval. gr

  Reactie
  #2

  denk dat dit onderwerp op dit forum een beetje te moeilijk is, je gaat dus al naar een specialist en als je twijfelt over de diagnose, of als er straks weer een operatie wordt voorgesteld, dan kun je altijd een second opiniun vragen bij een Academisch Ziekenhuis.
  Dat is wat ik zou doen.
  misschien tref je hier toevallig iemand met ervaring of die hiervan meer afweet, maar hoe het er bij jou van binnen uitziet, dat weten wij dus niet.
  Darmonderzoek altijd met een roesje laten doen trouwens en ook in een specialistisch ziekenhuis, want door verklevingen kan dit ook fout gaan.
  sterkte, Brenda

  Reactie
  #3

  mijn intentie was dus idd om mss iemand te treffen met dezelfde ervaringen. Dat roesje zal ik zeker doen want de eerste x was het vrij pijnlijk, understatement!!, toen zei de arts ook dat ik een vervolgonderzoek moet ondergaan. Bedankt v j reaktie

  Reactie
  #4

  Dit lijkt me een pijnlijke geschiedenis. En je staat er behoorlijk alleen voor. het zal niet makkelijk voor je worden, maar het is wel het meest verstandige dat je kunt doen. Ik denk dat vooral de verklevingen 'roet in het eten' kunnen gooien, dat maakt het allemaal extra lastig. En houd er ook rekening mee dat er 'niets' gevonden wordt.
  Probeer het gedurende 4 dagen een beetje over je heen te laten komen, wees reeel in je klachtenpresentatie, wees duidelijk en eerlijk naar jezelf en naar de medische staf om een zo juist mogelijk beeld te krijgen van je gezondheidstoestand.
  Misschien wordt er op den duur ernstige medewerking van je verwacht in het herstel proces, ook dat kan een langduriger traject worden. Ik wens je daar veel sterkte bij.

  Heel goed dat nu uitgebreid wordt onderzocht. Ik hoop voor je dat er niets meer gevonden wordt, want je hebt je 'bordje al behoorlijk vol', heb ik het idee.

  Beterschap gewenst

  Reactie
  #5

  ik moet het idd maar over me heen laten komen, maar wat bedoel je met "ernstige medewerking van mijn kant"? En dat ze nix zullen vinden, daar hou ik idd ook rekening mee, maar het frusterende is dat je dan denkt dat ze je een "aansteller" vinden. gr en bedankt voor je reaktie

  Reactie
  #6

  Omdat je misschien zo graag wilt dat er in ieder geval iets gevonden wordt, ga je heel erg gericht opletten op ieder dingetje dat er aan de hand is. Dat kon je wel een op het verkeerde pad brengen. Ik vind het wijs van je als je het laat gebeuren. In ieder geval veel sterkte met de onderzoeken en ik hoop dat er iets gevonden wordt dat je klachten kan verklaren.

  Reactie
  #7

  Hoi, ik ben bij een MDL-arts geweest en nu krijg ik volgende week dinsdag een algeheel darmonderzoek,blinde-dikke-dunne..all the way dus, ze gaan mijn faecesverzameling onderzoeken, erg prettig...middeleeuws op een emmer!, ze gaan mijn bloedonderzoeken,maar ik word niet opgenomen.Toen de MDL-arts mij onderzocht en precies in het midden, zwevend botje,precies tussen de ribben,drukte, benam dat helemaal mijn adem, hij vroeg ook of ik vaak misselijk ben, dus we zullen wel zien wat er uit komt.

  Reactie
  #8

  Welke plek is dat? Waar drukte hij dan? Wat zit daar precies?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  galblaas,alvleesklier zit daar in de buurt. Weet je wel als je je buik inhoudt en je drukt vanaf je navel naar je ribben. De arts heeft niet direkt gezegd waar hij aan dacht. Op 29 april heb ik weer een afspraak bij hem en dan zijn alle uitslagen binnen.

  Reactie
  #10

  Blijkbaar zijn je klachten al minder en heb je de tijd om alles tot rust te laten komen. En over twee weken heb je een uitslag. Als het spoed was geweest, was je vast al gebeld.

  Reactie
  #11

  Verklevingen . Ik zou helemaal verkleefd moeten zijn in mn buik, na 30 jaar darmontstekingen en 20 operaties buik en 15 hoefijzerfistel . 2 Jaar geleden was er consternatie, ik werd weer geopereerd, dokters en chirurgen hebben over en weer gebeld; ik had geen verklevingen ?!  Ik dacht dat het de Prachtige Regeneratie was. TOT ik een gesprek aanging met een zeer vooruitstrevende arts/chirurg in Belgie !  Ik zei dat ik me suf had gezocht hoe het kon dat ik geen verklevingen had. Ik had ze dus wel gehad , t zijn bindweefselstrengen/littekenstrengen of hoe t ook mag heten, een reactie van het lichaam, maar ze waren steeds op een paar maanden tijd opgelost. Dat voelde ik ook, van bedlegerig en héél veel pijn naar mobiel. Steeds weer opnieuw, steeds weer na een operatie.   Yes ,ik had t gevonden; ascorbine dat ik al 30 jaar gebruik, lost verklevingen op. In de V S zijn ze NU met grote onderzoeken bezig wat ascorbine of vitamine C (in grote doseringen) met verklevingen doet; ja , ze lossen langzaam op, na heel lang zoeken vond ik het op wetenschappelijke sites (Uit de V.S.)waar de laatste onderzoeken op staan . Die arts wist dat !  Waauw, 'n chirurg in Belgie die zo iets weet.   Hier in Nederland stonden ze voor een raadsel.  Als je maar blijft zoeken kun je raadsels oplossen. Sterkte allemaal, alle mensen met verklevingen en heel veel pijn, beterschap !

  Reactie
  #12

  dag Kimberly,

  ook ik heb heel veel last van verklevingen in mijn buik . Ik zou nu weer moeten geopereerd worden omdat mijn darmen op een hoopje bij mekaar zitten en zo obstructies ontstaan die pijnlijk en gevaarlijk zijn. Kan je me de naam van die arts geven en eventueel de link naar die onderzoeken. Het lijkt me fantastisch om met ascorbine een oplossing van mijn probleem te verkrijgen. Je spreekt over hoge doseringen , hoeveel en hoe lang neem je het dan? Ik heb er net een behandeling van 18 maanden opzitten voor borstkanker , je begrijpt dan wel dat ik de ellende in mijn buik zo snel mogelijk kwijt wil.

  Bedankt bij voorbaat en groetjes uit België

  Claire

  Reactie
  #13

  Dag Kimberley,

  Na een galblaasoperatie heb ik ook meerdere verklevingen, waardoor de ontlasting niet meer weg wil. Ik had voor de tijd al verstopping, maar nu komt het met de heftigste middelen en hoge klysma's er niet meer uit.

  Graag zou ik van je een link krijgen of de naam van die arts en willen weten hoeveel vitamine C je moet nemen.

  Hartelijke groet,

  Roos

  Reactie
Reageer op: darmen verkleving, darmonderzoek en opname
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief