Darm/Anus problemen

 • #1

  Oke, door een domme fout ging mijn eerste verhaal verloren. Dus voor de tweede keer..

  Ik had problemen aan mn darmen, lucht op mijn darmen, veel boertjes en flutatie, darmen grommen, trillen en vanalles en nog wat.
  Nu kreeg ik last dat er precies iets uitstak uit mijn anus, dus ik ga naar de dokter in het ziekenhuis.
  Bleek dat ik een fissuur had aan mn anus/endeldarm met een ouder kloofje op. Ik moest vanaf dan zalf inbrengen langs mijn anus, pillen nemen tegen spastische darmen en
  Vezelrijk eten.
  Dit was 13 januari.
  Nu zijn we dus al een hele stap verder, en ik moet zeggen, ik heb geen uitsteeksel meer. Maar daar stopt het goede nieuws.

  Mijn darmen doen enorm zeer, heb geen honger. Ik heb constant steken in mn darmen, ze grommen, kraken,.. en ik heb hele tijd buikpijn, ook doet het enorm pijn als ik aan mn buik duw of zo.
  Ik ben nu al 7 dagen niet meer fatsoenlijk naar de grote wc kunnen gaan ook al heb ik hele tijd het gevoel dat ik moet gaan,als ik op de wc zit, komt er enkel wat protjes (lucht) uit. laat staan als ik al mn behoefte moet doen, komt er maar een heel klein beetje uit. En dit wanneer ik normaal at.
  Ik neem Movical (twee zakjes per dag) en dit helpt er ook niet aan.
  Mijn buik zwelt er van op en door te stressen (van dit en op het werk) heb ik nog meer buikpijn.

  Normaal moet ik pas terug naar de dokter gaan de 13de Maart, maar ik ben zo ongerust, en als ik niet naar de wc kan gaan kan dit toch niet goed aflopen?

  Nu door mijn zalf aan te brengen in mn anus, heb ik opgemerkt dat als ik mn vinger iets dieper steek, ik blijkbaar tegen iets opbots, is dit dat je darm daar draait? Of is dat die fissuur die dan toch duidelijk groter is geworden?

  Ik weet niet wat doen..
  Wat is een fissuur eigenlijk en hoe kom je er aan?
  Zou ik bellen naar de dokter en een afspraak maken om sneller te gaan?

  Kan gewoon iemand me wat wijzer maken? Want ik ben doodsbang.. Er zit darmkanker bij ons in de familie enz..

  Reactie
  #2

  Ook ben ik de laatste tijd vaak duizelig enz..

  Reactie
  #3

  zo te horen zijn je darmen danig in de war, dit kan verschillende oorzaken hebben, ben je ziek geweest?
  Spastische darm kan het inderdaad ook zijn, je moet hierbij regelmatig eten . Drink je wel voldoende bij die Movical, anders helpt het juist niet!
  stress is ook niet bevordelijk voor herstel.
  Als er geen verbetering komt en omdat jij je erg druk maakt, zou ik terug gaan naar de huisarts en verwijzing internist vragen.
  beterschap, Brenda

  Reactie
  #4

  brenda schrijft:

  zo te horen zijn je darmen danig in de war, dit kan verschillende oorzaken hebben, ben je ziek geweest?
  Spastische darm kan het inderdaad ook zijn, je moet hierbij regelmatig eten . Drink je wel voldoende bij die Movical, anders helpt het juist niet!
  stress is ook niet bevordelijk voor herstel.
  Als er geen verbetering komt en omdat jij je erg druk maakt, zou ik terug gaan naar de huisarts en verwijzing internist vragen.
  beterschap, Brenda

  Nope niet ziek geweest of zo..
  Maar het is nu al meer dan 2 maanden en word er gewoon zot van.. en ongerust ook..
  De dokter waar ik naartoe was geweest was van het ziekenhuis zelf bij Gastrologie. Onderzoek was inwendig (endoscopie)..

  šŸ™

  Reactie
  #5

  als je een endoscopie hebt gehad dan moet je de angst loslaten! Dan is het in orde, ondanks de pijn.
  Stress is niet goed voor je.
  Gezond eten, drinken en ontspannen kan je al een eind op weg helpen.
  je kunt dit aanvullen met b.v. een behandeling bij een Klassiek homeophaat of een arts in Chinese geneeskunde, echt het proberen waard!
  Ik ben zelf ex pds patient.

  Veel sterkte Brenda.

  Reactie
  #6

  Darmkanker heeft een erfelijke component. Als een familielid kanker heeft, is de kans groter dat u ook kanker kunt krijgen. Darmkanker kan ook op jonge leeftijd ontstaan.

  Let wel, dat is dus niet zeker dat u kanker krijgt of al heeft!

  Reactie
  #7

  Darmkanker is een verzamelnaam voor verschillende soorten kanker van de dunne darm, dikke darm en de endeldarm (rectum).

  Kanker van de dunne darm is erg zeldzaam. Indien een zwelling gevonden wordt in het verloop van de dunne darm, is deze meestal goedaardig: lipomen (vetcellen), neurofibromen (zenuwcellen), fibromen (bindweefselcellen), en leiomyoom (spiercellen).

  Kanker van de dikke darm is een veel voorkomende vorm van kanker: qua incidentie nummer 3 bij mannen en nummer 2 bij vrouwen. Indien darmkanker al op jonge leeftijd optreedt, kan het duiden op de aanwezigheid van een erfelijke component, vaak komt de patiƫnt uit families waarin al eerder darmkanker geconstateerd was. Indien een eerstegraads familielid (ouder of kind) dikkedarmkanker heeft, of heeft gehad, dan is het relatieve risico om het zelf ook te krijgen met een factor 2-3 verhoogd. Hoe eerder de diagnose bij het eerstegraads familielid werd vastgesteld, hoe groter het risico. Tevens geldt, hoe meer familieleden de aandoening hebben, hoe groter het risico. De aanwezigheid van veel darmpoliepen is ook risicofactor, aangezien deze poliepen kwaadaardig kunnen ontaarden. De incidentie van dikkedarmkanker neemt sterk toe met de leeftijd en komt met name voor bij personen van 50 jaar en ouder. Bij personen in de leeftijd van 40-49 jaar komt het voor bij 50 per 100.000, en in de leeftijd van 60-69 jaar komt het voor bij 330 per 100.000.

  De klachten van dikke darm zijn veelal aspecifiek en hangen vaak samen met chronische maagklachten of -ontstekingen. In een aantal gevallen gaat de kanker samen met bloedverlies. Rectaal bloedverlies komt voor bij tumoren die dichtbij het einde van het maagdarmkanaal liggen. Chronisch bloedverlies uit tumoren aan het begin van de dikke darm blijft meestal onopgemerkt, vaak komen deze patiƫnten met klachten van bloedarmoede (anemie) bij een arts. Patiƫnten hebben ook vaak last van luchtophopingen in de dikke darm. Vaak vallen patiƫnten af, zijn zij vermoeid en hebben ze een slechte eetlust.

  Reactie
  #8

  Bij ongeveer 5% bij de patiƫnten met dikke darmkanker is er sprake van een erfelijke aanleg. Bij erfelijke aanleg heeft iemand door een afwijking aan zijn erfelijkheidsmateriaal (de genen) een sterk verhoogd risico op dikke darmkanker.

  Er zijn enkele criteria die op erfelijke dikke darmkanker kunnen wijzen:

  Dikke darmkanker wordt op jongere leeftijd geconstateerd, dat wil zeggen: rond de 45 jaar. Gewone dikke darmkanker treft meestal mensen die 60 jaar of ouder zijn.
  De tumor ontstaat in het opstijgende deel van de darm. Gewone dikke darmkanker ontstaat meestal in de laatste delen, het sigmoĆÆd en de endeldarm.
  U heeft familieleden waarbij ook dikke darmkanker is ontstaan.
  Erfelijke aanleg betekent niet dat iemand zeker dikke darmkanker zal krijgen. Het betekent wel dat iemand een verhoogde kans heeft meegekregen van een van de ouders. Om dit uit te leggen is eerst wat uitleg over erfelijkheid nodig.

  Lees verder op de website Kanker Wie Helpt, van de Maag-, lever en darm stichting:

  http://www.kankerwiehelpt.nl/default.asp?V_ITEM_ID=376

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heeft u een diagnostisch consult bij uw huisarts gehad? Wat is zijn advies? Is de huisarts op de hoogte van de familiale erfelijke component?

  Heeft de huisarts als diagnose het prikkelbare darm syndroom geopperd? Heeft u de adviezen van de huisarts over het prikkelbare darm syndroom opgevolgd?

  Heeft u een endoscopisch onderzoek gehad? Wat was de uitslag van het onderzoek?

  Reactie
  #10

  Hoi, Marjoleintje
  Die darmproblemen die jij beschrijft, is dat je darmen te vol zitten met ontlasting.
  Je moet op je nuchteren maag de Movical in nemen met lauw water dat kreeg ik als advies mee van de arts.
  Voor die fissuren heb ik Proctosedyl zalf gekregen
  helaas moet je die zelf betalen.
  Ik wens je veel sterkte toe.
  Groetjes

  Reactie
  #11

  bedankt voor jullie reactie's allemaal.
  Nu ik eet veel vezels, probeer meer water te drinken, drink minder alchol of eet minder vettig, maar mn darmen blijven echt zeer doen.. je kan het je voorstellen als een blok die in je darmen zit.
  Nu was ik laatst aan het lezen op een site, en daar stonden de symptomen ook kunnen lijden voor endometriose..
  Iemand daar ervaring mee?

  Reactie
  #12

  Voor vragen over endometriose zit je niet echt in het goede forum denk ik. Dit gaat over de maag en darmen. Kijk eens bij vagina en baarmoeder topics.

  Reactie
  #13

  Hallo

  Reactie
  #14

  Wat een trammelant hoor je tegenwoordig toch met al die darm klachten.
  Zelf ben ik 3 weken geleden geopereerd(heb een matje moeten plaatsen, doordat mijn endeldarm was verzakt de 2de x) en sindsdien kan ik niet geweldig naar de wc en borrelen mijn darmen zodra ik naar bed ga.
  Vaak wel een uur bed in en uit om toch maar te kijken of ik echt een poepie moet doen maar meestal is het lucht die er met moeite uit wil, net of er sinds de operatie een knik zit in het laatste stukje van de endeldarm.
  Gisteren heb ik dan toch maar het ziekenhuis gebeld en gevraagd wat ik hier mee moet, ik maakte me toch wat zorgen of dit wel goed was, nu was het advies veel te gaan wandelen zodat de darm weer werk aan de winkel heeft hij heeft toch 3 weken niets gedaan dan rusten.
  Misschien heb je hier iets aan, maar zeker als je het niet vertrouwd GA NAAR DE DOKTER, beter voor niets dan te laat!!!!!!! groet.

  Reactie
  #15

  ga naar een electrische accupunturist, die helpt je je darmen gezond te maken en kan door middel van je "doormeten"met de elect.accupuntuur precies meten waar het niet stroomt. Het heeft vaak te maken met voedsel wat je niet goed verteert, of je lever werkt niet optimaal.
  Het middel movical raadde mijn accupunturist absoluut af, want het pakt de oorzaak niet aan. Je darmen moeten eerst gezond worden, door o.a. heel veel water drinken, hij schreef mij voor: probiotica en silimax. Het laatste zit veel kurkumma in, (canadese geelwortel). Dan wat je niet moet eten: suiker, koekjes, koek, koffie, alcohol, en de kolydraten en eiwitten scheiden, dus niet tesamen eten. Dus geen vlees en aardappels of rijst tesamen. Ik was bij een MORA therapeut, en het is even doorzetten, maar dan voel je je toch een heel stuk beter hoor. STerkte.

  Reactie
Reageer op: Darm/Anus problemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief