Ontlasting wisselt van structuur en kleur

 • #1

  Ik heb dit al een hele tijd. Bloedtesten waren goed. Bijvoorbeeld maandag nog gewone bruine kleur en stevige drollen. Wel drijvend. Maar vandaag weer heel licht en is dit geel? Lees over gele ontlasting en vetdiarree. Heb wel al anderhalve dag koorts door tweede Moderna vaccin overigens. Pas op, foto.

   

  Reageer
  #2

  Hey Mitch

  Ale, dat belooft! Ik moet mijn tweede spuit Moderna nog krijgen. Ik heb het hier al eerder beschreven in dit forum, maar herhaling kan geen kwaad. Qua stoelgang heb ik ook voor wat jij voor hebt. (ook al gaande voor eerste vaccinatie) Ik heb een stoelgangonderzoek laten doen (bij mij zat er op een gegeven moment namelijk (veel) bloed bij, dus dan kan je niet anders). Daar kwam niks uit, dus conclusie: Virus met maag -en darmklachten tot gevolg. Ik ben aan het sukkelen met die wisselachtige stoelgang sinds eerste helft juni. Maandag ben ik terug naar de dokter geweest en ben ik moeten beginnen met spasmomen voor het eten. Verder neem ik 's morgens en 's avonds ook vezeltabletten en enkel 's morgens pure sporebiotica +. Ik kan natuurlijk nog niet voorspellen of dit de oplossing is, maar ik vrees dat we met darmen geduld moeten hebben? -.-

   

   

   

   

   

  Reageer
  #3

  Dank. Ik denk niet dat de vaccinatie de oorzaak is want heb het al langer. Maar kreeg daar wel koorts door en misschien activeerde het de laatste periode van deze diarree.

  Reageer
  #4

  Hey Mitch

  Kan zeker! Bij mij is stress een probleem. Niet dé oorzaak, maar helpt het genezingsproces ook niet. Idem met jouw koorts, vermoed ik.

   

   

  Reageer
  #5

  Stress is hier zeker ook een probleem maar dat het effect op ontlasting zo groot kan zijn…

  Reageer
  #6

  @John, nog ideeen?

  Reageer
  #7

  Hey Mitch

  Jammer dat ook stress bij jou een probleem is. Ik denk niet dat stress het kan veroorzaken. Ik ben er wel van overtuigd dat dat het genezingsproces in de weg kan staan. In mijn geval: virus -> darmontsteking (+ blijkbaar ook maagontsteking). Wat moeten we ons lichaam gunnen om te genezen? RUST. Ik slaap zelfs onrustig (niet elke nacht, maar toch), dus zelfs 's nachts krijgt mijn lichaam volgens mij niet voldoende 'tijd' om te herstellen.

  Maar ik begrijp je maar al te goed. Heb vandaag weer een slechte dag en op deze momenten kan ik niet geloven dat het herstel zo lang duurt! Zeker de ups en downs zijn vermoeiend. Ik kan 3 dagen denken: 'jeeej, ben beter!' en dan BAM terug bij af... Maar ja, we moeten door hè. Als er niets uit de onderzoeken komt, wat doe je dan nog...

   

   

  Reageer
  #8

  Het kan door de vaccinatie komen, maar eten en drinken en dan met name met het warme weer kan natuurlijk ook een oorzaak zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maar ik heb dit regelmatig. Paar dagen en dan weer paar dagen normale kleur en hardheid (wel vrijwel altijd drijvend).

  is het geel, kleurloos of vetdiarree?

  Reageer
  #10

  Het is niet geel, niet kleurloos en ook geen vetdiarree.
  Je moet eens een paar dagen een soort dagboekje bijhouden van wat je eet en drinkt

  Reageer
  #11

  ik heb altijd alles kunnen eten zonder klachten. Sinds een aantal maanden deze klachten en ik vind het lastig een verband te vinden.

  huisarts denkt aan PDS, maar daar past de Calprotectine van 78 weer niet bij. Toch denkt ze dat dit het is. Vaag he?

  Reageer
  #12

  Eigenlijk niet. PDS zou heel goed kunnen.

  Reageer
  #13

  Ondanks dat dat dus boven de 50 is. Komt iig niet vaak voor. Die verhoogde CP zou echter ook door een andere onsteking of parasiet of zelfs reflux kunnen komen dacht ze.

  Reageer
Reageer op: Ontlasting wisselt van structuur en kleur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief