Zwarte ontlasting en helderrood bloed

 • #1

  Kan iemand mij aub verder helpen. Ik heb last van donkere tot zwarte ontlasting vandaag. Heb al weleens eerder wat helderrood bloed bij het afvegen gehad, dat was weg maar vandaag zat het er weer op de donkere ontlasting. Is de combinatie van zwarte ontlasting en helderrood bloed een alarmsignaal?

  Verder ben ik zwanger

  Kan iemand me verder helpen!

  Reageer
  #2

  Ik slik ook foliumzuur tabletten sinds een paar dagen, volgens mij bevatten deze ook ijzer, is het aannemelijk dat de zwarte ontlasting hierdoor veroorzaakt wordt? Of is dit zo’n lage hoeveelheid ijzer in de baby mama tabletten dat dat niet mogelijk is

  Reageer
  #3

  Hey,

  Als je echt ongerust bent, neem dan contact op met huisartsenpost of je verloskundige.  Dan weet je gelijk of er actie ondernomen moet worden in de vorm van onderzoek ofzo. Denk dat je daar  meer aan hebt dan op een forum op antwoord wachten en vanavond alsnog het advies te krijgen naar de huisartsenpost te bellen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Hi Suzan,

  Bedankt voor het advies!

  de huisartsenpost is meer voor spoedgevallen denk ik? Ik ben in het begin van mijn zwangerschap. Is het dan wel nodig?

  ik wilde graag weten of meer mensen hier ervaring mee hebben en of je ook in het begin van je zwangerschap te maken kunt hebben met aambeien die bloed afgeven of dat dat pas later komt kijken in de zwangerschap.

  grt

  Reageer
  #5

  Hey,

  Iemand anders kan dezelfde klachten hebben,maar met een andere oorzaak. Dus eigenlijk word je daar dan nog niet veel wijzer van.

  De huisartsenpost kan in ieder geval advies geven of je er nu iets mee moet doen of dat je volgende week met je eigen huisarts contact op kunt nemen.

  Maar je moet natuurlijk zelf beslissen wat jou het beste lijkt.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #6

  Het zou kunnen, maar drop, chocolade, groene koolsoorten kunnen hert ook veroorzaken

  Reageer
  #7

  Ik heb geen drop, groene koolsoorten of chocolade gegeten. Wel zit er in het tablet 100% van de ADH ijzer in. Is dit voldoende om zoiets te veroorzaken. Ben net opnieuw naar de wc geweest en toen had ik geen zwarte ontlasting meer, maar gewoon een bruine kleur. Wel had ik weer rode vegen bloed op het toiletpapier en op de ontlasting.

  verder heb ik naar mijn anus gekeken en zie ik een ‘lichtroze’ verdikking naast mijn anusgat. Kan dat een uitwendige aambei zijn of zijn deze anders van kleur? Op Google zie ik allemaal andere afbeeldingen.

  dank alvast John

  Reageer
  #8

  Dan is het idd het ijzer in de tabletten. Dat zou zeker een aambei kunnen zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heeft u tips die ik kan proberen voordat ik de HA inlicht?

  Reageer
  #10

  Voldoende water drinken, vezelrijke voeding en een stuk fruit dagelijks

  Reageer
  #11

  Dank! Zal het proberen

  Reageer
Reageer op: Zwarte ontlasting en helderrood bloed
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief