Buikpijn

 • #1

  Hoi,

  Man van 40 jr en had altijd een perfecte stoelgang. Van de ene op de andere dag (8 weken geleden) plotseling obstipatie. Naar dokter en constateerde hetzelfde en kreeg klysma en macrogol mee. Gebruikt en stoelgang kwam weer maar tot op heden altijd brijige ontlasting, grote hoeveelheden en ontlasting drijft sinds weken! Gewoon bruin van kleur maar drijvend. Heb ook bijna continue 24/7 zeer lichte maagkrampen en soms steken (voornamelijk links/linksonder naast de navel en onder de navel. Ik hoor ook vaak mijn darmen knorrelen vooral als ik lig. Had ook vaak opgeblazen buik vanuit het niets maar sinds aanpassing voeding iets minder dan normaal.

  Ik heb een heftige tijd achter de rug, moeder plotseling overleden en vader (72) week later diagnose darmkanker (niet erfelijke variant). Veel stress gehad en daardoor veel troep gegeten afgelopen half jaar en in paar maanden 6 kilo aangekomen.

  Sinds een week eet ik gezonder (havermout, veel water, groentes, rijst, aardappelen, geen vlees of vis eet ik sinds jaren etc) en wandel veel momenteel. Maar klachten zijn er nog.

  Dronk voorheen wel bijna dagelijks 5 speciaalbier en ben momenteel 120 dagen gestopt drinken. Dokter heeft getest helicobacter maar is er niet. Dokter is nogal van afwachten nu, ipv doorpakken.

  Klachten in het kort sinds 8 weken:
  - begon met obstipatie
  - knorrende darmen
  - opgeblazen buik
  - veel ontlasting, brijig en drijvend maar niet plakkerig (bruin van kleur, geen bloed)
  - minimaal 2/3 van de dag lichte buikkrampen, voornamelijk links zij.

  Nu mijn vader darmkanker heeft, schrok ik en dacht wellicht heb ik het ook. Of door overmatig alcohol afgelopen jaren pancreasproblemen of galproblemen of kanker? Of is het de stress geweest al voel ik nu weinig stress. Kan stress dit veroorzaken? Oh ja, en had ook enkele keren urine wat wazig van kleur was. Deed azijn erbij en werd helder (fosfaterie?). Ik nam toen wel hoge dosis vitamine d3 in, zoals 20.000 iu,  verband?

  Ik hoor het graag, dank je wel.

   

   

   

   

   

   

   

  Reageer
  #2

  Stress en spanningen kunnen heel veel problemen veroorzaken. Je darmen kunnen wat prikkelbaar zijn en dat geeft dan wel klachten. Het afwachtend beleid van de huisarts is dan toch wel normaal. als het je te lang duurt en de klachten niet afnemen, dan gewoon teruggaan naar de huisarts en een verwijzing vragen voor de MDL arts

  Reageer
  #3

  Hoi John,

  Hartelijk dank voor het antwoord. Wellicht wacht ik nog even af en als het blijvend is, maak ik een afspraak met de huisarts voor een verwijzing. Misschien moet ik wat meer ontstressen, maar goed, dat is lastiger gezegd dan gedaan in de situatie waarin ik mij momenteel bevind.

  Heb je nog wat tips, dan hoor ik ze graag:-)

  Groetjes

   

  Reageer
  #4

  Hey,

  Je hebt nu al voor meerdere klachten het advies gekregen naar je huisarts te gaan of een verwijzing te vragen. Doe dat dan gewoon,dan weet je ook waar je aan toe bent. Dat ontstresst ook makkelijker als je niet steeds over je pijntjes en kwaaltjes piekert😉

  Reageer
  #5

  Open deur waarschijnlijk, maar: probeer inderdaad wat aan de stress te doen

  Reageer
  #6

  Hi John,

  Daarnet naar de huisarts geweest en hij hoort dat er veel lucht in de darmen zit en schrijft weer macrogol uit wat al niet hielp de eerste keer en enkel een glutentest. Hij verwacht PDS zonder verder onderzoek en zegt wacht maar weer een maand af terwijl we al 2 maanden verder zijn. Nu toevallig vandaag ook eindelijk vaste ontlasting sinds weken, zie foto. Normaal stuur ik zoiets niet op, maar goed:-) schaamte is voorbij. Ik zie witte stukjes, kan dat lintworm zijn? Let niet op de lint die je ziet, das een lange haar:-)

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Oh, de bruine staaf was nog wel drijvend helaas, dus teveel lucht in.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat lijken toch eerder voedselresten.

  Reageer
Reageer op: Buikpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief