Zwarte puntjes in ontlasting

 • #1

  Beste,

  Het is me sinds een paar weken opgevallen dat ik kleine miniscule zwarte puntjes in mn ontlasting heb. Ze zijn vooral zichtbaar op het toiletpapier bij het proper maken. Ik heb een ontlastingstaal ingediend en er was geen bloed aanwezig. Ik heb ze elke dag, en eet ook niet elke dag hetzelfde behalve chocolade. Ik drink wel elke dag koffie maar er zit geen gruis meer in de tas. Waaraan kan het dan gelegen zijn?

  Mvg

   

  Reageer
  #2

  Het zal toch iets met de voeding te maken hebben. Stop eens een paar dagen met chocolade te eten

  Reageer
  #3

  Ok, bedankt. Ik bedenk me nu net dat ik dagelijks ook wel altijd volkoren producten eet ofwel toast, ontbijtgranen of brood. Kunnen het eventueel stukjes van onverteerde vezels zijn?

  Mvg

  Reageer
  #4

  Een zaadje of pitjes

  Reageer
  #5

  Ze zijn veel kleiner dan zaadjes of pitjes. Je kan het vergelijken met gemalen zwarte peper, echt puntjes verspreid op toiletpapier. Kan dit van volkoren producten komen?

  Mvg

   

  Reageer
  #6

  Dat zou best kunnen. Kijk eens goed naar het brood

  Reageer
  #7

  In het ene brood zijn er inderdaad wat soortgelijke puntjes maar het ander brood waarmee ik afwissel dan weer niet, en ik heb ze wel elke dag. Het is een mysterie...

  Reageer
  #8

  Het is gewoon van het brood. Geen mysterie

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Zwarte puntjes in ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief