Blijvend toilet gaan na galblaas verwijdering

  • #1

    Beste,

    mijn oma heeft haar galblaas laten verwijderen.
    Nu heeft zee blijvende klachten, bv: grijs brood eten met blokjes kaas. De eerste keer niets, de dag erna hetzelfde en dan 4x naar het toilet (water)
    De dag erna weer brood met blokje kaas en niets, de dag erna weer en weer naar het toilet. Ze durft amper nog iets te eten omdat het constant van dit is. Ze is al zo vaak naar de dokter geweest maar die weten het zelf niet, net als de scans..
    Ik dacht hier eens een oproep te doen voor antwoorden?

    Reageer
    #2

    Hey,

    Is ze met die vraag al bij een diëtist geweest?

    Die zou een lijst kunnen samenstellen met wat ze wel en juist niet zou kunnen proberen. Want ik twijfel eigenlijk een beetje hoe handig brood met blokjes kaas in haar geval is. Iets licht verteerbaars als kipfilet of kalkoen zou ik eerder eens proberen.

    Kijk eens of je een goed voedings advies voor haar kunt krijgen die verstand heeft van diëten na een galblaas verwijdering.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Als je galblaas is verwijderd moet je opletten met dingen eten die vet zijn. Galvocht lost namelijk vetten op waardoor ze beter verteerbaar zijn. En zonder galblaas wordt dat dan moeilijk

    Reageer
    #4

    Hey Suzan en John.

    bedankt voor de tip.
    Ze is nog niet naar diëtiste geweest maar ik ga het haar eens voorleggen. Ik hoop dat ze er oren naar heeft want ze heeft nu veel schrik gepakt door constant bv bij gehakt of filet Americain te eten of een wijntje te drinken buikpijn te krijgen en toilet te moeten gaan tot wel 4x. Dokter is al moeilijk tegenwoordig om haar daar te krijgen en zeker omdat die niks vinden.

    Mvg

    Reageer
    #5

    Als haar klachten door haar dieet veroorzaakt zouden worden, zou ze zich door een ander voedingspatroon beter moeten gaan voelen. Dat zou toch de moeite waard zijn om te proberen.

    Ik hoop dat ze er wat aan heeft!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #6

    Goeie morgen, heb hier ook constant last van diaree,echt water en dat onmiddellijk als ik gegeten heb,je durft dus niet meer op restaurant gaan, want daar ben je dan beschaamd over,omdat het nog met veel lawaai is vr gr grace

    Reageer
    #7

    Voor iedereen die diarree heeft na galblaasverwijdering heb ik een tip: ik had telkens 's ochtends diarree en eet nu havermout en dat helpt heel goed. 's Avonds zet ik een bakje in de koelkast met havermout en melk, 's ochtends warm ik het op en doe ik er banaan en kaneel doorheen. Ik heb geen diarree meer. Waarschijnlijk binden de vezels uit de havermout de galzouten.
    En anders Questran bij de huisarts vragen!! Ik lees veel verhalen van patiënten die onnodig lang hiermee hebben rondgelopen en artsen komen zelf niet met oplossingen. Durf te vragen (of eisen ;-)). Sterkte!

    Reageer
Reageer op: Blijvend toilet gaan na galblaas verwijdering


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief