Gevoelig en steken tussen maag en ribben en misselijk

 • #1

  Hi!

  ik heb al zeker tien jaar of meer last van maagzuur (Rennie-klant) en met fases veel boeren. Sinds een aantal maanden werd eerst het boeren meer. Daarna fases van misselijkheid en steekjes, gevoelige plekken eigenlijk rond het zwaardvoojg aanhangsel of net eronder. Soms ook hoger achter het borstbeen. Pijn is een groot woord maar het is goed voelbaar. Bloedtesten gehad en getest op Helio-maag bacterie. Allemaal goed. Twee weken Pantoprazol gebruikt: in die weken geen Rennie nodig gehad maar fases van misselijkheid bleven.

  Huisarts denkt aan PDS, zou kunnen maar lijkt mij stug. Darmen zijn wel regelmarig luidruchtig (samen met de maag) maar amper pijn. Ontlasting is wel wisselend gewoon/dun/moeilijk maar niet extreem naar een van de kanten. En is ook al jaren zo.

  Misschien hebben jullie een richting? Het is niet zo dat ik erg ziek ben, ik wielren en loop hard, zelfde niveau als altijd. Maar het zit me wel bij momenten in de weg. En omdat ik me zorgen maak en wat teveel google zit het zwaar in mijj kop, wat het zeker niet beter maakt voor mijn gevoel. Klachten zijn trouwens overdag, ochtenden zijn meestal ok, start vaak rond lunchtijd. Vaak is de avond dan weer goed, nachten geen problemen. Ik ben 42 jaar overigens. 1m92, 84 kilo (al jaren).

  Reageer
  #2

  Enig idee of input?

  Reageer
  #3

  Pds kan zeker de oorzaak zijn. Stress doet ook heel veel met een mens heb ik zelf ondervonden. Hoe is het nu met je?

  Reageer
  #4

  Dank Erik. Het is hetzelfde. Fases van misselijkheid wisselen zich af met fases van bijna nergens last van. Net vlak voor en na de lunch eigenlijk opeens misselijk en moe, soort aanval. Hele ochtend was vlekkeloos. Boeren bij fases, maagzuur ook. Deze week nog maar eens naar de HA.

  Reageer
  #5

  Ik heb dat boeren en maagzuur ook in fases. Soms dagen niet en dan weer dagen wel! Ik ben gelukkig niet misselijk! Ik voel wel mijn darmen heel vaak bewegen! Ik weet dat ik pds heb en dat ik stress heb en dat maakt het niet makkelijker! Ik moet eens leren om niet gelijk te denken dat ik iets ergs heb. Makkelijker gezegd dan gedaan haha. Succes en laat wat van je horen als je iets weet weer.

  Reageer
  #6

  Ik kom zowaar einde dag bij de ha terecht. Helaas eigen ha een tijd afwezig dus weer min of meer van vooraf aan alles moeten uitleggen.
  Haar voorstel: twee weken Omeprazol in lichtere dosis dan de Pantoprazol die ik eerst had icm iets van zakjes voor mogelijk toch pds. Ik zat eigenlijk klaar om de doorverwijzijg naar het zh te ontvangen maar dus eerst weer dit... feit dat algemeen bloedonderzoek goed was, ik niet afgevallen ben plus leeftijd maakr blijkbaar dat ze geen paniek nodig acht.

  Feit dat ik de halve dag op Google doorbreng en in mijn hoofd tien keer zieker ben dan zij denkt, kan de klachten verergeren zegt ze. Vermoeden van probleem klepje maag/slokdarm bij de ha. Als deze twee weken geen verbetering brengen toch naar zh voor inwendig maagonderzoek.

  heel aparte gewaarwording dat je je hoofd al honderd keer hebt gedacht dat je duistere kankers hebt en de huisarts er zo anders naar kijkt.

   

  Reageer
  #7

  Overigens wel benieuwd hoe de mod/arts van dit forum hier tegenaan kijkt 🙂

  Reageer
  #8

  Fijn dat je snel terecht kon! Hopelijk helpt het! Heb je echt zure oprispingen of brandend gevoel in keel ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat dit met name brandend gevoel is, ik hoef niet iets weg te slikken. Het komt omhoog en ik voel het omhoog komen. Blijkbaar kunnen boeren, misselijkheid en pijn ook bij reflux klachten horen en kunnen die klachten dan weer komen door dat probleem met dat maagklepje. En dat alles kan dan weer erger worden door stress, spanning en zorgen.

  jij dan?

  Reageer
  #10

  af en toe licht brandend gevoel diep in mijn keel en dat zakt eigenlijk heel snel weer weg! Blijft nooit lang hangen maar is vervelend gevoel!

  Reageer
  #11

  PDS, stress, spanningen zij toch best reële mogelijkheden.

  Reageer
  #12

  Ja zeker! Ik had ook eerst hartkloppingen en daar is alles onderzocht en gelukkig goed! Ik weet het ook van mezelf. Tijd voor ontspanning en weer lekker warm weer haha

  Reageer
  #13

  dank John, feit dat ik geen grote ‘uitdagingen’ qua ontlasting heb icm met de steken hoog in de buik (onder borstbeen) maakt pds voor mij zo lastig te ‘geloven’. Hoe zie jij die hernia/maagklepje?

  Reageer
  #14

  Die hernia is zeker mogelijk

  Reageer
  #15

  Dank. En PDS kan een bijkomend, onafhankelijk iets zijn natuurlijk.

  dus die hernia kan klachten van misselijkheid en zo nu en dan pijn (bij draaien, bukken, op de plek drukken)  geven, naast boeren en zuur?

  Reageer
Reageer op: Gevoelig en steken tussen maag en ribben en misselijk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief