erge steken van de darmen

 • #1

  Ik heb al lange tijd last van de darmen.
  Heb een buik echo gehad en was niets uit te ontdekken. De artsen gooien het op een prikkelbare darm.
  Heb zo afentoe en heel sporadisch dat ik ineenkeer gigantische steken heb in de rechterkant van mijn buik onderin. Net boven de blinde darm. Dan kan ik niet meer rechtop staan van de pijn en liggen doet pijn en zitten ook.Zweet breekt me dan uit. Misselijk ben ik dan niet, maar heb gewoon gigantische steken.Dit kan na een halfuurtje over gaan maar kan ook soms even duren. De steken komen ook ineenkeer spontaan opzetten.
  Zijn dit nu de sympthonen van een prikkelbare darm dat je niet eens normaal meer rechtop kan staan maar op dat moment als een oud vrouwtje kruipend door het huis kan van de pijn??
  Gebruik wel volcolon die de arts me heeft voorgeschreven. Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Ik heb hetzelfde, maar niet zo erg, wel als ik diep inadem voel ik steken rechts onderin mijn buik.

  Reageer
  #3

  Hai Ingrid, gigantische steken zodat je kruuipend door je huis moet is een alarmsignaal om direct contact op te nemen met de huisarts.

  Reageer
  #4

  Steken in de buik kan echt van alles zijn. Als het een acute buik is moet je wel direct naar de huisarts. Een acute buik is een omschrijving van een groep symptomen die mogelijk kunnen duiden op ernstig onderliggend lijden.

  Wikipedia heeft een goede beschrijving van Acute Buik:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Acute_buik

  Reageer
  #5

  Bij mij hebben ze vier jaar geleden ook een prikkelbare darm syndroom ontdekt ofwel spastische darm. Ben toen naar een detiste gegaan en ben toen mijn voedingspatroon om gaan gooien en ik moet zeggen ik heb heel weining pijn in mijn buik. Alleen als ik te veel eet of bepaalde groentes eet.

  Reageer
  #6

  Een ACUTE BUIK is echt iets heel anders dan een prikkelbaar darm syndroom.

  Reageer
  #7

  ik heb da ook maar ik heb morgen de echo

  Reageer
  #8

  En, wat was de uitslag van de echo bij jou? En wat waren nu precies jouw klachten? Ben benieuwd!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo!
  Ik heb sinds ik in 2005 een blindedarmoperatie heb gehad die BD was gaan opspelen omdat er kanker in bleek te zitten ze waren nog optijd. Altijd steek aan (als je voor me staat) rechterkant van mijn onderbuik. Soms zo erg dat ik het enorm warm krijg, vergelijkbaar met een opvlieger. Alleen ik ben 21 en dat is gewoon niet mogelijk want mijn cycles loopt normaal. Alleen tijd terug had ik nog een na onderzoek naar kanker en ik had veel uitstulpsels aan mn darmen en die konden wel eens verstopt raken volgens die arts verder zag alles er normaal uit. Toch in de jaren daarna is de steek opbouwend en steeds pijnlijker. Ik ga binnenkort maar naar de dokter en dik het verhaal wel aan, ik wil een plan van aanpak hebben of iig duidelijkheid.

  Trouwens, hebben jullie al een dieetist geprobeerd? het kan ook allergie voor bepaalde stoffen zijn in eten! Als mijn dokter mij geen duidelijkheid kan geven ga ik een dieetist proberen ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #11

  ik heb echt precies hetzelfde, ik ga vandaag naar de dokter? Het is toch niet heel ernstig he?

  Reageer
  #12

  @Kaylee, laat je weten hoe het is gegaan?
  Groet.

  Reageer
  #13

  Ik heb dit ook en elke keer ga ik weer naar de huisarts maar ze doen er niet zoveel mee

  Reageer
  #14

  heb sinds maanden last van scherpe steken in mijn darmen,kan er soms niet van liggen of zitten,ze komen met vlagen,krijg van mijn huisarts alleen maar pijnstillers,maar het gaat niet over,wat kan ik verder nog doen,?heb jaren geleden wel darmonderzoeken gehad,en bleek toen colitis ulcurosa te hebben,kan het daar van komen,of kan het zijn verergert,in de loop van de jaren.?wie heeft hier ook ervaring mee.

  Reageer
  #15

  dat zou zeker kunnen. Ga met de klachten naar de huisarts

  Reageer
Reageer op: erge steken van de darmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief