Aambei wegsnijden?

  • #1

    Ik heb een inwendige aambei die steeds opzwelt als ik pers, hurk of te lang sta. Aan de buitenkant zie je niet zoveel, behalve een klein beetje huid. Het is echt aan de binnenkant.

    Heel vaak rubberbandjes geprobeerd, zonder resultaat. De aambei zit te laag krijg ik te horen. Ook spuitjes hebben niet geholpen.

    Laatste optie: wegsnijden. Heeft iemand daar ervaring mee? Geneest het goed, of wordt je hele anus verpest door het snijden? Pijn kan ik nog wel hebben, maar het idee een verminkte anus te krijgen met een dik litteken geeft me geen prettig gevoel.

    Graag serieuze reacties/ervaringen, bedankt!

    Reageer
    #2

    Hi Justin,

    Je bericht is inmiddels een aantal maanden geleden. Ik weet niet wat je uiteindelijk hebt gedaan.

    Ik heb geen positieve ervaring helaas. Mijn aambei is 8 maanden geleden weggesneden, en ik heb nog dagelijks continu pijn aan de plek/het litteken/ zeg het maar. De plek is wel dicht en ziet er mooi uit. Het voelt ook goed aan als ik voel met mijn vinger. Gewoon egaal zeg maar, maar wel wat verhard nog. Dat heeft tijd nodig. Maar na 8 maanden nog steeds pijn, nee als ik dit had geweten had ik het niet gedaan.

    Groetjes Maud

    Reageer
    #3

    Hey Maud dankjewel voor je reactie. Wat vervelend zeg.. Pijn bij ontlasting dus ook? Mag ik vragen waar je deze behandeling hebt laten uitvoeren? Ik lees op internet goede verhalen over Proctos kliniek.

    Kan je het litteken zien? Of is het aan de binnenkant in de endeldarm? Ik heb echt geen idee wat ik me bij het wegsnijden moet voorstellen, het is zo'n intiem plekje.... Ik lees ook over laserbehandelingen, maar ik denk dat snijden de enige optie is.

    Groetjes Justin

    Reageer
    #4

    Hi Justin,

    Nee bij de ontlasting heb ik dus gek genoeg geen pijn. De pijn ontstaat eigenlijk pas daarna doordat er continu druk op staat, van de kringspier. ‘Verleg’ ik de pijnplek door bijvoorbeeld mijn bekkenbodem aan te spannen, of als ik naar het toilet moet en de plek komt vrij te liggen, dan heb ik geen pijn.
    Het litteken kun je niet zien, het ligt een cm naar binnen in de anus. Ze snijden de aambei weg en hechten het weer. Eigenlijk zoals je je het zou kunnen voorstellen. Het heelt eigenlijk heel mooi hoor, optisch gezien. Ik heb de ingreep uiteindelijk in Hengelo laten doen, al ben ik ook bij de Proctos kliniek geweest. Daar ben ik ook voor een second opinion geweest omdat ik nog zo lang last heb. Ik had het uiteraard achteraf liever daar laten doen. Heb echt de indruk dat de arts die ik daar trof mega bekwaam is! Ze weet waar ze het over heeft.
    Ik denk wel dat ik een uitzondering ben hoor, de Proctos arts en mijn ‘eigen’ chirurg denken beiden dat de pijn weg slijt met de tijd. Het is gewoon een gevoelig plekje waar elke keer iets langs komt. Maar nogmaals, had ik dit geweten, had ik het nooit gedaan! Zoveel last had ik er nl niet van. Ik vond het met name lelijk en was bang dat het weer verder uit zou zakken (aanvankelijk had ik veel last van een drukkend gevoel, heb meerdere maken elastiekjes gehad).
    Inspuiten was in mijn geval ook een optie geweest, maar ik ben niet zo happig op naalden. En idd, laseren, volgens de arts viel er niet veel te laseren.. dus dat werd hem niet. Zijn voorstel en voorkeur was wegsnijden.
    Tja.. hoe gaat het met jou? Ik hoop dat je dit nog eens leest.
    Groetjes Maud

    Reageer
    #5

    Ik heb dergelijke ingreep met spoed moeten laten uitvoeren , dat is in 1991 gebeurd. Ik had geen keuze, de 'aambei' was op enkele uren volledig gaan vullen met bloed, ik had geen gevoel meer in onderbenen. Ze hebben in een eerste ingreep een kleine snede gegeven, nadien een volledige verwijdering. Ik heb een jaar verschrikkelijk afgezien en ben toen zelfs ingetrokken bij mijn ouders, het genas ook zeer moeilijk. Tot 2015 had ik enorme klachten. Nu in '21 ben ik zowat klachtenvrij.

    Reageer
    #6

    Beste Manu,

    Ik kan niet anders zeggen dan wat een verschrikkelijk verloop! We zijn 30 jaar verder!!
    En ik begrijp heel goed dat dit psychisch er enorm ingehakt heeft!
    Ik heb zelf afgelopen jaar ook bij een psycholoog gelopen door dit. Als ik dit had geweten had ik het nooit gedaan. Ik vind ook dat de artsen er laconiek over doen.
    Heb je tussentijds nog behandelingen ondergaan om er vanaf te komen? En heb je zelf een idee waarom je er zo lang last van hebt (gehouden)?

    Groetjes Maud
    Ps. Misschien is dit trauma een afgesloten hoofdstuk voor je. Ik begrijp het ook als het niet weer omhoog wilt halen!
    Het allerbeste voor jou gewenst!

    Reageer
    #7

    Enorm bedankt voor jullie reacties Maud en Manu.

    Ik heb zelf een gesprek gehad bij Proctos, en ze lijkt mij inderdaad erg bekwaam. Maar ik weet nog niet of ik het ga doen. De aambei is aanwezig. Het is overtollig slijmvlies dat soms naar buiten puilt en soms komt er een pijnlijke  knobbel in, die ook weer verdwijnt. Ik moet nog even goed nadenken of ik het risico wil nemen en of ik het waard vind. Het verhaal van Manu schrikt mij enorm af. Gelukkig gaat het nu goed.

    Ik wens jullie het beste, ik hoop dat het snel beter met je gaat Maud.

    Groetjes Justin

     

     

    Reageer
    #8

    Hallo justin,

    Ik had in 2019 last van aambeien, maar k was ook zwanger. Ik had aan de buitenkant paar aambeien die gevuld waren met bloed. Dus echt trombose aambeien. Ik had heel erg pijn en dus in ziekenhuis hebben ze dan in gesneden en alles uit gehaald maar niet gehecht. Maar ik zal je wel zeggen , de operatie was heeeel pijnlijk en ik heb veel pijn moet lijden omdat ik met me zwangerschap geen sterke pijnstillers mocht.
    maar nu heb ik weer last van aambeien, dus eigenlijk is het weer terug.

    succes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Justin,

    Ik weet niet of je al behandeld bent, of dat je het misschien niet gaat doen?

    Sinds mijn zwangerschappen loop ik al ruim 3 jaar met deze kwaal, dus heb deze week de operatie ondergaan (het was continue uitwendig inmiddels dus rubberbandligatie hielp niet voldoende).

    De pijn rondom de stoelgang valt me flink tegen. Maar heb daar pijnstillers voor gekregen.

    Ik hoop enorm dat het hiermee voldoende geneest, heb over 2 weken controle.

    Het is even afzien, maar wellicht ben je er daarna wel echt vanaf...?

    Sterkte!

    Reageer
    #10

    Hopelijk geneest alles bij u sneller dan het bij mij gegaan is.ben nu al een half jaar geleden geopereerd geweest aan inwendige aambei( hebben deze weggesneden), maar de ene complicatie na de andere gehad.eerst de zone rond de wonde die is beginnen kloven, daarna telkens druk en pijn rond de wondzone.na 3 maanden hebben ze me terug geopereerd,wondes volledig grondig en diep gereinigd.maar zelfs na deze ingreep blijft de wonde vocht en bloed verliezen,twee keer per dag een groot twalet bezoek is het maximum die ik aankan.en sinds deze week opnieuw wondzone die is beginnen scheuren dus volgende week word dit weer doktersbezoek.en ook de chirurg die de operatie heeft uitgevoerd staat voor een raadsel waarom dit niet wil genezen

    Reageer
    #11

    Wat vreselijk Sander.. echt heel naar voor je!
    Wellicht kunnen ze een ontstekingsremmend/sterker genezend middel geven?

    Ik heb vandaag controle gehad en het ziet er goed uit volgens de chirurg.
    Dus ik hoop op een goede verdere genezing. Fingers crossed...

    Reageer
    #12

    Dankjewel voor jullie ervaringen Dominique en Sander. Wat fijn voor jou Dominique dat het er goed uitziet, maar wat vervelend dan weer voor jou Sander..

    Mag ik jullie vragen bij wie je het hebt laten behandelen?

    Ik heb nog steeds geen keuze gemaakt.

    Groetjes Justin

    Reageer
    #13

    Hoi iedereen,

    Maandag mijn operatie gehad, alles goed verlopen en zou moeten opgelost zijn. Bij mij was het buiten en binnen, had geen last of pijn van de aambeien maar wel dikwijls bloedverlies wat uiteindelijk leidde tot extreme anemie. Dus operatie was de enige oplossing. Tot nu toe heb ik alleen maar slapeloze nachten gehad omwille van de pijn en niet enkel aan de zone maar ook benen, heup en billen doen enorm pijn. Pijnstilling werkt maar zus en zo, vooral een warme douche tijdens het spoelen laat me even de pijn vergeten.
    Wel merk ik dat het toch niet meer hetzelfde was dan voordien, waarschijnlijk door de zwelling nog of niet?
    Hadden jullie ook het gevoel dat alles er wat uithangt en zo ja, trekt dit nog weg of naar binnen? De eerste ontlasting was verschrikkelijk, al moet ik eerlijk zijn dat ik het wat uitgesteld had omwille van de pijn. Ik hoop dat ik dit snel overleef en kijk er naar uit een eerste maal zonder pijn en uitgerust kan opstaan. Veel sterkte en succes aan de mensen die hetzelfde ondergaan.

    Reageer
    #14

    Dag A, wat erg dat je zoveel pijn hebt. Beterschap. Mag ik vragen waar je deze operatie hebt gedaan? En in welke leeftijdsgroep je zit?

    Ik hoor verschillende verhalen. Ik ben bang om de operatie te ondergaan, maar ik wil het nog steeds wel heel graag..

    Nogmaals beterschap!

    Reageer
    #15

    Hi Justin,

    Ben benieuwd of jij inmiddels al een ingreep bent ondergaan en zo ja, hoe is het verlopen?

    Ik wordt zelf eind deze maand waarschijnlijk geopereerd middels de HAL-/RAR methode, in mijn lokale ziekenhuis. Heeft iemand daar ervaring mee?
    Ik moet nog beslissen of ik ook (een deel van) de uitwendige huidflapjes wil laten verwijderen, hier zijn ze voorzichtig mee vanwege de erge napijn. Maar heb er wel echt last van, ook qua hygiene... Het is inderdaad echt een moeilijke beslissing!

    Reageer
Reageer op: Aambei wegsnijden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief