aanhoudende misselijkheid

 • #1

  ik heb nu 3-4 maanden last van misselijkheid dagelijks. Het begon met vooral ´s avonds misselijk zijn wat vooral oversloeg in ´s avonds en snachts waardoor ik nachten niet geslapen heb, omdat ik er soms gewoon midden in de nacht wakker van werd. Met de dag wordt de misselijkheid erger en heb ik er vaker last van. Ondertussen lig ik bijna de helft van de dag op bed, omdat ik verder simpelweg niks kan door de misselijkheid. Het beinvloed mijn dagelijks leven dus behoorlijk. Een maand geleden ben ik hiermee naar de huisarts gegaan en die dacht dat het reflux was, maar nadat de omeprazol niets deed heb ik na een week toch maar een bloedonderzoek gehad. Hier bleek uit dat ik een ijzertekort had waar toen van werd gezegd dat dat de misselijkheid zou veroorzaken, maar na twee weken ijzerpillen slikken merkte ik nog niets en kwam ik dus opnieuw bij de huisarts terecht. Deze wil me nu voor de zekerheid doorsturen naar een maag-, darm-, leverarts en heeft me totdat ik terecht kan Domperidon gegeven, maar ook dit werkt niet. Zou iemand weten wat het zou kunnen zijn? want ik wil er heel graag vanaf

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je? Heb je veel stress of spanningen? Gebruik je medicijnen ( buiten de domperidon), alcohol of drugs?

  Reactie
  #3

  Ik ben 18 jaar oud, niet zwanger. Gebruik momenteel alleen domperidon en ijzerpillen. Ook nooit de pil gebruikt. Heb absoluut geen last van stress of spanningen.

  Reactie
  #4

  Gebruik trouwens ook geen drugs (nooit gedaan) en drink nooit alcohol

  Reactie
  #5

  Eet je vegetarisch/veganistisch? Volg je een bepaald dieet? Hoe groot ben je en wat weeg je? Heb je hevige menstruaties? Is je vitamine B12 ook gecontroleerd? Je hebt geen maag- darmklachten(gehad)? Je ontlastingspatroon is normaal?

  Reactie
  #6

  Misselijkheid kan te maken hebben met je voedingspatroon of tekorten aan voedingsstoffen. Voor de opname van ijzer zijn ook andere stofjes belangrijk, zoals magnesium, lysine, vitamine B en C. Andere stoffen, zoals fytinezuur, cafeïne en calcium (zuivel) verminderen de opname van ijzer en andere metalen. De ene of de andere ijzerverbinding kan uitmaken voor de opname. Een natuurgenezer zou naar het hele plaatje kunnen kijken. Uiteraard niet in plaats van doktersbezoek.

  Reactie
  #7

  Ik ben vegetarisch, maar eet wel voldoende zuivel enzo. Ben 1.65 meter en weeg 53 kg. Mijn B12 was ook getest en was volledig in orde. Heb echter wel last van een wisselend ontlastingspatroon (ene keer diarree en dan weer verstopt). Ik heb nooit heftige menstruaties gehad. Ik heb hiervoor nooit maag/darmklachten gehad en de misselijkheid wordt ook niet erger na het eten.

  Ook heb ik soms dat de kots wel omhoog komt tot in mijn keel en dat ik het dan weer doorslik. Heb echter maar 1 keer echt overgegeven vorige week.

  Reactie
  #8

  Ik neem de ijzerpillen samen met sinaasappelsap en let er heel goed op dat ik twee uur daarvoor en een uur daarna niets eet en ook geen zuivel neem. Hier ligt het dus niet aan.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook ben ik 3 kilo afgevallen sinds woensdag. Ik denk dat dit komt door de misselijkheid waardoor ik al snel minder trek heb.

  Reactie
  #10

  Misschien is er dan toch iets in je voeding waar je niet tegen kunt.

  Reactie
  #11

  Zou je die pillen niet beter met water nemen?

  Reactie
  #12

  Hier is ook al naar gekeken, maar het had niets te maken met een gluten- of lactose intolerantie. En ook aan ander voedsel kon het niet gelinkt worden, omdat ik er elke dag last van heb.

  Reactie
  #13

  Meestal neem ik ze ook met water, alleen werd aangeraden om ze af en toe met sinaasappelsap te nemen, omdat dit de ijzeropname bevorderd

  Reactie
  #14

  Dan blijft er niet veel anders over dan wachten op de MDL-arts

  Reactie
  #15

  zou het iets ernstigs kunnen zijn?

  Reactie
Reageer op: aanhoudende misselijkheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief