Raar gevoel in maag

 • #1

  Sinds juni 2018 toen ik zo'n 6 weken zwanger was begon het. Leek op misselijkheid, vol en zwaar gevoel in de maag. Weinig eetlust. Dat kon de hele dag of meerdere dagen achter elkaar aanhouden. Dan ging het weer paar dagen goed en had io nergens last van. En zo begon het weer. Later merkte ik op dat dat nare gevoel van kwam na het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals te vet eten.
  Eenmaal bevallen had ik nergens meer last van, kon alles weer eten zonder problemen. Na zo'n 9 maanden na de bevallen kwam het heel langzaam weer terug en nu, 15 maanden verder is het echt heel vervelend. Bijna dagelijks heb ik last. Ik merk dat het echt door eten komt en telkens komen er meer voedingsmiddelen bij waardoor ik weer dat nare gevoel krijg. Zelfs van appel kaneel vla heb ik nu al 2 dagen zo'n last, weer weinog eetlust, vol en zwaar gevoel alsof het eten niet zakt. Ik heb 3 weken terug een maagonderzoek gehad waarbij ze met camera hebben gekeken maar daar kwam niks uit. Over 2 weken een echo van de bovenbuik.
  Herkent iemand deze klachten?
  Ondertussen ben ik ook afgevallen en weeg io minder dan voor de zwangerschap.
  Ook staat de wens voor een 2e kindje maar doordat ik nu maar zo'n 45 kilo weeg komt mijn menstruatie ook heel onregelmatig..

  Reactie
  #2

  Hoi! Ikzelf ben nog maar 20 jaar.. dus over zwangerschap kan ik niet meespreken. Maar net zoals jou word ik heel vaak misselijk van bepaalde voedingsmiddelen. Het scheelt van dag tot dag, maar ik begrijp je volledig. Het is verschrikkelijk. Ikzelf ben ook 5-6 kilogram afgevallen doordat ik niet graag meer eet (vroeger was ik een echte genieter). Wat bij mij helpt is fruit. Daardoor verdwijnt mijn misselijkheid heel snel! Water drinken tijdens het eten doe je beter niet (hierdoor verdunnen je maagsappen en krijg je meer moeite met verteren). En: naar de huisarts gaan! Blijf erop aandringen want dit is voor jou niet uit te houden.

  Reactie
Reageer op: Raar gevoel in maag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief