Maagzweer en breuk middenrif

 • #1

  Hoi iedereen

  Ik zal proberen het even kort te houden hihi.
  Ik heb al jaren naagklachten en oprispingen. Het begon licht, maar ik kreeg er steeds wat meer last van. Nooit wat aan gedaan voor de rest.
  Totdat ik vorige week donderdag bloed begon te spugen... Elke dag bij de huisarts/hap gezeten totdat het die maandag echt niet meer ging en ik helemaal niks mee binnen hield en er steeds meer bloed bij zat. Gelijk weer naar de huisarts en die heeft me onmiddelijk doorgestuurd naar de SEH. Daar hebben ze gelijk bloed afgenomen en alles gecontroleerd. Op dd uitslagen gewacht en daar kwam uit dat ik lichte bloedarmoede had, waarschijnlijk door een bloeding in mn maag. Ik ben toen opgenomen en ze hebben dezelfde dag nog een gastroscopie gedaan. In eerste instantie zagen ze niks, maar later heeft de arts gebeld dat er toch wat te zien was. De volgende dag, dinsdag, heb ik daar de uitslag van gehad. Ik heb een breuk in mn middenrif, wat er voor zorgt dat mn maag daar regelmatig door naar boven komt. Dit veroorzaakt enorme misselijkheid en zuurbranden. De breuk heeft er voor gezorgd dat er een zweer is ontstaan in mn maag. Deze is gaan bloeden, dus dat verklaart het bloedbraken en en de enorme maagpijn. Daarnaast heb ik dus lichte bloedarmoede en een flink ijertekort. Ik heb uiteindelijk drie dagden in het ziekenhuis gelegen. De maagzweer moet binnen zes weken overgaan met medicijnen. De middenrif breuk is waarschijnlijk aangeboren en zal dus ook niet meer dichtgroeien. Ik moet heel erg op bewegen en eten letten. Ik heb momenteel nog veel maagpijn en ben nog erg misselijk ondank de vrij zware medicijnen. Ik leef voornamelijk op vloeibaar eten.
  Over 2,5 week gaan we een weekje op vakantie naar Polen, met het vliegtuig. Kan vliegen op dit moment kwaad met mn klachten? En eventueel tips?

  Reactie
  #2

  Vliegen zelf zal op je klachten verder geen invloed hebben. Als je medicijnen hebt, zorg dan dat je ze niet vergeet. Let op met eten en drinken in het buitenland.

  Reactie
Reageer op: Maagzweer en breuk middenrif
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief