Brijige ontlasting ochtend, normaal in de avond

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb in november een ab kuur gehad omdat ik enorme last had van mijn maag en darmstelsel. Hieruit kwam naar voren dat ik d. Fragilis had en kreeg hiervoor een kuur van 3x daags 250mg metronidazol voor 10 dagen. Ergste 10 dagen in mijn leven, heb mij nog nooit zo slecht gevoeld, maar goed, kuur afgemaakt. Echter, sindsdien heb ik nooit meer normale ontlasting gehad. Altijd brijig, beetje zurig ruikend. Hiermee weer naar de ha gegaan en die zei dat het wellicht schimmels/ gisten konden zijn. Nu ben ik bezig met nystatine. De brijige ontlasting blijft echter, in de ochtend. ‘S avonds, als ik al moet ontlasten, dan is het normaal (als in bristol chart 4-5, in de ochtend altijd tussen 5-6 in). Ik ben overdags vaak heel vermoeid, geen puf, lusteloos, lastig concentreren. Ik vraag mij af, omdat dit niet normaal is dunkt mij, wat een volgende stap zou kunnen zijn. Ik heb geen stress meer, behalve dan de stress die ik krijg van het feit dat ik vrijwel geen energie heb. Mijn eetlust komt en gaat ook. Ik word er behoorlijk moe van en ben benieuwd of er iemand tips heeft of dit ook meemaakt/ heeft meegemaakt en of die tips hebben.

  Ik denk niet dat het pds is omdat ik wel gewoon alles kan eten zonder dat ik dan een hele opgezette maag heb of dat er echte diarree komt.

  Reactie
  #2

  nog wat extra info, ik heb ook veel last van vocht tussen mijn billen. Voornamelijk voor de ontlasting is het hevig aanwezig, maar ook gewoon gedurende de dag.

  Reactie
  #3

  Antibiotica verstoren je darmflora, zorgen voor verliezen aan vitamine en mineralen, verminderen de werking van een belangrijk enzym en zijn een aanslag op je immuunsysteem. Dit herstelt zich niet zomaar vanzelf. Gevoeligheid voor infecties of parasieten kan ook komen door een mindere gezondheid.

  Reactie
  #4

  Catootje,

   

  Dank je voor je antwoord. Heb je ook tips hoe ik het allemaal weer kan aansterken? Of enig idee hoe lang het ongeveer duurt/ kan duren eer alles weer hersteld is?

   

  Groetjes,

  Dominic

  Reactie
  #5

  Weet je zeker dat de parasiet d. Fragilis  weg is? Brijige ontlasting is een veel voorkomend symptoom van deze parasiet. Daarnaast komt het vaak voor dat een kuur met metronidazol niet het gewenste (uitroeien parasiet) effect heeft.

  Reactie
  #6

  Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb geen onderzoek gehad na de kuur, achteraf gezien niet heel slim.

  Wellicht wel goed om dit weer aan te vragen bij de ha.

  Reactie
  #7

  na een vervolg onderzoek het verlossende woord.

  geen parasiet meer, geen overgroei aan schimmel. Ontlasting is wel iets te zuur, kan komen door een overdaad aan koolhydraten dus daar iets in geminderd.

  het gaat al stukken beter, alleen tijdens stressmomenten komt het soms weer terug.

  Heb in de tussentijd zelf ook flink zitten studeren op darmperistaltie, fysiologie etc in de hoop mensen te kunnen helpen.

  mischien een nietszeggend bericht, maar ik merk vaak op dat mensen het niet vertellen als iets is opgelost of onderzoeksresultaten terug hebben gekregen. De gedachte was om dit dan nu wel te doen.

  Reactie
Reageer op: Brijige ontlasting ochtend, normaal in de avond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief