Misselijk, obstipatie, diarree en steken in onderbuik

 • #1

  Beste,

  Vorig weekend ben ik terug gekomen van mijn vakantie in Turkije. We hebben de hele vrijdag op zaterdagnacht gereis en de zaterdag was ik totaal niet lekker. Misselijk en ernstige diarree met buikkrampen! Na wat tabletjes voelde ik mij de maandag & dinsdag weer super.

  Vanaf woensdag ging het weer minder goed..Last van diarree, misselijkheid, hoofdpijn en nu ook steken links én rechts onderin mijn buik. Het is nu zondag. Ik heb de vrijdag ochtend voor het laatst diarree gehad en moet tot aan nu niet meer naar de wc. Ik heb geen tabletjes ingenomen. Kan de diarree ineens gestopt zijn? Misschien dat mijn darmen helemaal leeg zijn en er nu even niks uit kan komen?

  Nog steeds ben ik erg misselijk (maar ik moet niet overgeven), mijn buik maakt rare geluiden, last van mijn hoofd en steken in mijn onderbuik links en rechts. Deze steken zijn verspreid over de dag en niet continue. De steken zijn ook niet tegelijk aan dezelfde kant, het wisselt steeds af...

   

  Heeft er iemand enig idee wat ik met deze klachten moet doen? Mijn vader vroeg zich zelfs af of ik niet zwanger was? Dit lijkt mij vrij onwaarschijnlijk aangezien ik nu een half jaar aan de prikpil zit en daarvoor geen seksuele contacten gehad.

  Is het verstandig om langs een dokter te gaan of zal het vanzelf over gaan? En wat zou het kunnen zijn?

   

  Liefs xx

  Reactie
  #2

  Hormonale anticonceptie werkt ontregelend op je eigen hormoonhuishouding, werkt verhogend op het cortisol en zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, waaronder zink. Op de kortere of langere termijn kunnen dit soort ontregelingen klachten geven. Samen met je vakantie, waarin alles wat anders is, kan het nog meer verergeren. Naar de huisarts gaan is misschien niet onverstandig.

  Reactie
  #3

  Het jan reizigers diarree zijn. Ga idd met de klachten naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: Misselijk, obstipatie, diarree en steken in onderbuik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief