Help!

  • #1

    hallo,

    Ik had gister nogal een harde ontlasting, en een tijdje later vond ik op mijn wc papier ook een klein beetje bloed. Nu had ik vanochtend opnieuw wat hardere ontlasting en toen ik mijn wc papier bekeek schrok ik nogal, er was nu sprake van meer bloed dan gister. Dit was echter met 1x vegen, bij de 2e keer was er zo goed als geen bloed meer te zien.

    Is dit een wondje dat is ontstaan door de harde ontlasting of is er iets ernstigs met me aan de hand??? Ik heb een foto bijgevoegd van het papiertje en de poep, de laatste is wat minder duidelijk en volgens mij was het ‘rode’ onverteerd voedsel, maar dat weet ik niet zeker.

    Ik hoor graag snel van u!!

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik ben overigens 20 jaar en de ontlasting gister was wel degelijk zo hard dat t lastig was om eruit te krijgen. Vandaag al iets minder maar nog steeds wel lastig

    Reageer
    #3

    Dat kan een fissuur of een aambei zijn, Niet zo vreemd met erg harde ontlasting. zorg ervoor dat je ontlasting zacht blijft. Eet vezelrijke voeding, drink dagelijks minimaal 2 liter water en eet dagelijks een stuk vers fruit.

    Reageer
    #4

    Oke bedankt. U denkt dat ook terwijl er dus best een flinke plas bloed op het papiertje zat, dat is dus niet persé iets om me zorgen over te maken?

    Reageer
    #5

    Nee hoor

    Reageer
    #6

    Vezels zijn belangrijk maar vooral ook oplosbare vezels. Zo is Colon Clean een goed middel. Ook zorgen voor voldoende gezonde vetten. Bij verstopping kan ook sprake zijn van tekorten aan voedingsstoffen, zoals vitamine B en magnesium. Bij blijvende of erger wordende klachten wel naar je huisarts.

    Reageer
    #7

    Hallo Tandor,

    Vandaag, dag later, had ik nog steeds een wat hardere ontlasting en inderdaad ook een beetje bloed. Wel minder dan op de foto die toen was bijgevoegd. Kan het kloppen dat dit wat langer kan duren, en hoelang kan het maximaal duren voordat ik er vanaf moet zijn?

    Mijn moeder vertelde me dat het bij vers rood bloed geen reden tot paniek was, aangezien het dan vaak uit een wondje komt die open gaat bij poepen oid, klopt dit?

    Reageer
    #8

    Je moeder heeft gelijk. Het kan wel een paar dagen duren

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oke. Ik wacht in ieder geval het weekend dan nog even af, want vandaag was er weer bloed en weer net zoveel als de eerste keer. Opnieuw felrood en alleen wanneer ik moest poepen.

    Stel het zou iets van darmkanker zijn, dan zou ik toch ook andere klachten moeten hebben?

    Reageer
    #10

    Wellicht pers ik ook te hard. Gister bij mijn 2e sessie focuste ik erop om niet te hard te persen en er was toen amper bloed. Nu vanochtend dacht ik er niet aan en zag ik in het water van de toilet al dat er bloed was, en inderdaad met het vegen ook.

    Kunt u mij vertellen of er nog meer symptonen zijn bij darmziekten of bacterien?

    Reageer
    #11

    Het doet overigens geen pijn bij het poepen....

    Reageer
    #12

    Excuses voor de onsmakelijke foto maar dit van vandaag, geen harde poep en toch bloed... De kleur lijkt me normaal en er ligt eigenlijk alleen bloed bovenop zoals u ziet. Kan dit nog bij het herstelproces horen? Want als het een wondje is zou dit toch langer bloeden dan alleen tijdens het poepen, aangezien het met 2 keer vegen weer weg is en niet meer bloedt...

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #13

    Dat heeft toch niks met darmkanker te maken

    Reageer
    #14

    Je bent jezelf weer onnodig bang aan het maken

    Reageer
    #15

    Het bloed is weg Tandor. Dankuwel en sorry voor de stress

    Reageer
Reageer op: Help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief