bloed en slijm bij ontlasting

  • #1

    Beste,

    Ik ben een man van 36 jaar en heb al 10 jaar last van PDS. Ik ben een persoon die wat piekert en stressvol leven heb. Laatste jaren heb ik dan ook lichtelijke paniek en angst ontwikkeld. Dit is een symptoom bij PDS patiënten. Mijn ontlasting is dan ook verschillend, meestal heb ik last van obstipatie en dan weer diaree.

    Laatste 8 maanden heb ik vaak last gehad van obstipatie en zie meestal bloed op de wc papier. Twee weken terug heb ik besloten om naar huisarts te gaan en krijg een bloedonderzoek en advies om regelmatige Metamucil te gaan gebruiken. Uit het bloedonderzoek is niets verschenen: dus geen ontstekingen. De ontlasting is nu wat zachter, maar ik zie nog steeds helder bloed op de wc papier en ook klein beetje op de ontlasting. Daarnaast vaak slijm. Voor de rest geen pijn in de anus. Ik denk ook niet dat ik inwendige aambeien heb.

    Ik vind het vreemd waarom de huisarts niet nodig vindt om mij door te verwijzen naar een MDL arts voor een darmonderzoek.

    Ik vind het erg angstig moet ik wel bekennen.

    Graag wil ik een advies van jullie wat dit kan zijn.

    Mijn dank is groot.

    Gr.

    M.
    PS: sorry voor de afbeelding

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Heb je al eens gekeken of je geen aambei hebt?

    Reageer
    #3

    5 jaar terug had ik een klein bultje buiten. Maar dat voelde ik...

    Reageer
    #4

    Kijk eens of er iets opvalt...

    Reageer
    #5

    Ik ben afgelopen 3 maanden vaak naar buitenland geweest en daar heb ik lange tijd last gehad van obstipatie. Soms duurde 7 dagen voordat ik ontlasting kreeg met behoorlijke pijn. Daar heb ik dan ook eerste keer bloed gezien. Kan het dan zijn dat er bepaalde ontsteking is plaatsgevonden in mijn darmen? Maar het bloedonderzoek zeg van niet. Ik weet het niet meer...

    Reageer
    #6

    Dan zou het ook een bacterie of parasiet kunnen zijn. je zou dan een ontlastingsonderzoek moeten laten doen

    Reageer
    #7

    Dus een coloscopie is niet nodig?

    Ontzettend bedankt voor je snelle reacties.

    Fijne avond verder.

    gr.

    m

    Reageer
    #8

    Eerst een zien of er bacteriën of een parasiet is en eventueel een inwendige aambei.. als dat alles niks oplevert kun je altijd nog een coloscopie overwegen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jij kan beter coloscopie laten doen , dat kan verschillende redenen zijn

    Reageer
    #10

    Beste,

    ik heb al verschillende malen slijm bij mijn stoelgang gehad. Het lijkt op een doorzichtig slijm dat aan mijn stoelgang hangt. Meestal is het in de morgen bij mijn eerste stoelgang. Ook zie ik soms een helder rood lijntje op de stoelgang wat 100% zeker bloed is. Moet ik mij zorgen maken om darmkanker of zou dit door aambijen kunnen komen? Heb geen pijn in of aan de anus. En ook niets te zien.

    Reageer
    #11

    Dat kan van aambeien zijn. Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: bloed en slijm bij ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief