Blastocystis Hominis

 • #1

  Hallo

  Ik loop al een tijdje van huisarts naar ziekenhuis met klachten als diarree, opgeblazen gevoel, winderig, en verhoogde aandrang.
  Beetje PBS idee, maar dan milder?

  2 tests laten doen bij Darmklachten.nl, en hier kwam beiden keren Blastocystis uit, met een metronidazol kuur er tussen door, tweede test was ter controle.

  Nu willen ze me hier alleen niet aan helpen in het ziekenhuis, is geen pathogeen volgens hun, ondanks dat er niks anders te vinden is.
  Kruiden en specerijen die paraciet dodend zouden werken verlichten de klachten, knoflook, kruidnagel en dergelijke, ook krijg ik hevige klachten van pasta, zoet eten, appels etc.
  Het lijkt ook op canaida overgroei, maar hier teste ik negatief op.

  Heeft iemand hier ervaring met deze parasiet? Ik lees veel soortgelijke verhalen, alleen nooit geen oplossingen, het lijkt wel alsof artsen er bang voor zijn..

  Bij voorbaat dank.

  Reactie
  #2

  Kleine toevoeging, ze hebben mijn bloed en dergelijke allemaal al gecontroleerd, ook lichamelijk, niks is gevonden behalve de parasiet.

  Reactie
  #3

  De pathogeniciteit van deze darmprotozoa is omstreden. Blastocystis wordt vaak aangetroffen in darmflora van gezonde mensen die geen klachten hebben. Behandeling is vaak ineffectief. Wat heb je oor een kuur gehad? ( Hoe lang en hoeveel)

  Reactie
  #4

  Ik heb 10 dagen Metronidazol gebruikt, hield er wel een witte schimmeltong aan over.

  Reactie
  #5

  Ja, je kunt er inderdaad en schimmelinfectie van krijgen. De kuur heeft dus blijkbaar niet gewerkt. Dat komt helaas vaker voor. Bespreek met je huisarts of er een andere kuur gedaan kan worden

  Reactie
  #6

  Zal ik maandag dan maar eens proberen, ben alleen bang dat het net zo'n verhaal wordt als bij de internist, dat het het geen pathogeen zou zijn.

   

  Reactie
  #7

  Nog een vraag, kan Metronidazol ook een Histamine intollerantie veroorzaken? Kon sinds kort nog gewoon kool en spinazie eten, maar is nu telkens weer rennen naar het toilet..
  Of kan zo'n parasiet dat veroorzaken? Lees er veel over dat je lichaam histamine aan maakt om de parasiet te verdrijven, maar dat doet hij sowieso ookal lijkt me?

  Reactie
  #8

  Dat zul je even moeten afwachten

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Metronidazol veroorzaakt geen histamine intolerantie. Dat je van kool en spinazie naar de WC moet rennen heeft niets met histamine te maken.

  Reactie
  #10

  Uit nieuwschierigheid toch nog even rondgezocht en kwam op badbugs.org dit tegen.

  Mast cells are white blood cells which contain pharmacologically active granules. Located in various parts of the body, including abundantly in the gastrointestinal tact, mast cells are considered the sentinels of the immune system. When a mast cell encounters a bacteria or parasite it perceives as an invader it releases (degranulates) active chemicals - chemicals which induce many of the same symptoms experienced during a D.fragilis and Blasto. infection.
  Research now points to these cells being involved in the pathogenic responses that makes us chronically unwell during infection. This is in contrast to the traditional picture of a battle between the organism and the host that produces symptoms due to the toxic effects of the organism.

  Mijn engels is niet super, maar Met chemicals word histamine bedoelt lijkt me?

  Ik zal het wel aanhoren Maandag, desnoods bel ik Saskia van As voor aan afspraak, dit gedonder duurt me allemaal veel te lang, kan er wel gek van worden.

  Reactie
  #11

  Met gedonder bedoel ik de parasiet uiteraard, niet de hulp hier, waarvoor dank!

  Reactie
  #12

  Hoe is het nu verder gegaan? Bij mij is deze parasiet ook aangetoond, en ik weet ook niet wat ik hiermee aan moet.....over twee weken naar de huisarts. Maar ik hoor graag van je, welke klachten je had e.d.!

  Mvg

  Martin

  Reactie
  #13

  Hey,

   

  hebben jullie nog updates?

  En moet je een kuur volgen, of is dat niet nodig?

  Reactie
  #14

  Ik volg nu een kuur met Paromomycin tegen Blastocystis ....pas 3 dagen...kan niet niet echt iets zinnigs zeggen op dit moment. Ontlasting lijkt wat beter te gaan......maar ik heb wel vaker een periode gehad dat het redelijk ging....

  Iemand anders nog updates?

  Reactie
  #15

  Hallo, bij mij ook Blast. geconstateerd. Via natuurgeneeskundig arts kreeg ik 10 dagen Clioquinol-kuur voorgeschreven. Deze net achter de rug. Vooraf, tijdens en nog even nĂ¡ de kuur een dieet zonder suiker en zetmeel. De 1e dagen van dit dieet en van de kuur merkte ik duidelijk verschil: rustige darmen. (logisch, de parasieten worden niet gevoed) Tegen het einde van de kuur kwamen klachten (zoals herrie en gasvorming in darmen) weer terug, nu ook pijn in de darmen. Ik hoop maar dat dit mbv L-Glutamine (om conditie darmwand te verbeteren) snel beter gaat. Volgende week opnieuw ontlastingsonderzoek en hopen dat ie weg is.... Iemand ervaring met Clioquinol?

  Reactie
Reageer op: Blastocystis Hominis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief