Longinfectie/ antibiotica

 • #1

  Ik heb onlangs een longinfectie gehad en daarvoor een antibioticakuurtje geslikt.(doxyclicline). Ik kwam er echter pas na drie dagen achter dat ik de pillen in water had moeten oplossen ipv gewoon doorslikken. Erg stom natuurlijk, maar ik krijg deze kuurtjes al jaren (heb veel infecties ivm astma) en nooit hoefde je ze eerst op te lossen.
  De laatste drie dagen heb ik de pillen wel in water opgelost voor ik ze innam.

  De longinfectie is na de kuur niet helemaal over gegaan.
  Nu lijkt het zelfs weer erger te worden...
  Kan het zijn dat de antibiotica niet voldoende heeft gewerkt omdat ik de pillen niet eerst in water heb opgelost? Of hoort dat niet uit te maken?

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  hallo,

  ik ga er niet vanuit dat het ernstig is als je de medicijnen per ongeluk onverdund inneemt, i.p.v. oplossen. Je krijgt inmiddels dezelfde dosering binnen, alleen verdund heeft het medicijn meer/sneller effect.
  Omdat de klachten nu weer erger worden, zal de antibiotica niet voldoende aangeslagen hebben, of hebben de bacteriën zich ongevoelig (resistent) gemaakt, voor dit antibiotica middel.

  In ieder geval handig de huisarts even raad te plegen.

  beterschap!

  Reageer
Reageer op: Longinfectie/ antibiotica


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief