geen longembolie wat dan?

  • #1

    ik werd door mijn huisarts doorgestuurd op verdenken longembolie

    Ik was sinds de avond daarvoor plotseling erg benauwd met drukkend gevoel en pijn op de borst.

    Mijn hartslag is zo rond de 100 110 mijn temp iets verhoogd

    Ik ben een vrouw van 31 rook niet wel net van pil overgestapt

    Er zijn bloedtesten gedaan een longfoto die was schoon en een ct scan met contrastvloeistof

    Er is mij verteld dat ik naar huis kon want alles was goed ze konden geen reden vinden

    Maar ik voel me nog steeds erg benauwd een vreselijk drukkend gevoel op mijn borst en drukkend gevoel schouderbladen.

    Sinds ik thuis ben echt enorm moe ik liep net de trap op en storte echt in volledig buiten adem Rn voelde me echt niet goed worden ik moest echt gaan liggen om bij te komen.

    Nu is het wel leuk dat er gezegd word we kunnen niks vinden wat wijst op embolie of hartklachten

    Maar wat heb ik dan?
    Het is toch niet normaal dat ik opeens niet meer functioneer en niet meer normaal een trap op kan lopen?

    Reageer
    #2

    Normaal is het zeker niet.
    Ik zou ook terug gaan naar de huisarts als de klachten blijven aan houden. Eer zal dan toch gekeken moeten worden waar ze vandaan komen.

    Reageer
    #3

    ik kreeg vandaag de brief van het ziekenhuis binnen.

    Ik zag dat de waarde van d dimeer 700 was volgens mij is dat wel iets verhoogd.

    Aangezien ik nog steeds klachten heb zou het dan kunnen dat de verhoogde d dimeer wijst op beginnende trombose wat nog niet zichtbaar is of kan dat niet?

    Reageer
    #4

    Daar kan ik helaas zo niets over zeggen.
    De gemeten hoeveelheid D-dimeer is afhankelijk van de testmethode. Daarom variëren referentiewaarden van laboratorium tot laboratorium.
    In de regel is een waarde boven 500 ng/ml als verhoogd te zien.
    Maar dat wil nog lang niet altijd zeggen dat er dan sprake is van een trombose of een embolie.
    Er kunnen mer oorzaken zijn die voor een verhoogd D-dimeer zorgen.
    D-dimeer kan ook verhoogd zijn na een operatie, bij ernstige verwondingen, een infectie, een ziekte van de lever of de nier bij zwangerschap of zwangerschapscomplicaties. De specificiteit van de D-dimeer is laag, omdat talloze andere processen in het lichaam, zoals ontstekingen en zwangerschap ook leiden tot een verhoogde D-dimeer waarde.

    Reageer
    #5

    Is hier uiteindelijk een oorzaak voor gevonden? Ik heb exact hetzelfde voor en ze vinden ook niet direct oorzaak. Pijn op de borst, moeite met ademen, en een verhoogde D dimeren waarde... Maak me toch een klein beetje zorgen

    Reageer
    #6

    Hier ook hetzelfde..d dimeer v 800 en ct scan longen laten doen..geen embolie..in bloed geen ontstekingen ook.. dokter zegt tja je zal een hoge dimeer waarde hebben v jezelf hé..sorry maar dat vind.ik toch maar een sobere en domme uitleg niet? Zeker omdat ze weet dat hart en bloedvat problemen in de familie zitten ..

    Reageer
    #7

    Een verhoogde waarde van D-dimeer in het bloed kan wijzen op de vorming van een stolsel in het lichaam. Een verhoogde D-dimeerwaarde geeft niet aan op welke plek in het lichaam een stolsel gevormd is. Dus een ct scan van de longen is een te beperkt onderzoek. Je zou ook een stolsel in benen kunnen hebben bijvoorbeeld. Dus verder onderzoek door een vaatchirurg is dan wel aangewezen

    Reageer
    #8

    Mijn partner heeft nu 2x in  weken een ct scan gehad ivm verdenking op een longembolie. 2 weken geleden d-dimeerwaarde 500, druk op de borst, weinig energie en al 5 weken aan het hoesten. Vandaag  d- dimeer waarde boven de 1000. Vanuit huisarts weer naar het ziekenhuis voor een scan. Alweer geen longembolie, niets aan het hart of bloedvaten...maar wat is het dan wel? Mijn partner voelt zich nog steeds niet fit en niets helpt. Blij dat het net ernstigs is, maar wij maken ons zorgen wat is het dan wel

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heeft hij corona gehad is hij op corona getest?

    Reageer
    #10

    Ik heb een D-dimeer van 8300. Omdat ik een tijdje last had van kortademigheid dachten ze aan een longembolie. Na een scan werd longembolie uitgesloten, ze zagen alleen kleine onstekingen( waarschinlijk bij lichte bronchiolitis).  Ik kreeg 2 maanden geleden last van een zwelling op me bovenbeen, waardoor ik 5 dagen niet kon lopen. Kan het zijn dat ik diep veneuze tromboso heb? De zwelling is inmiddels weg, wel heb ik een licht bruine plek op de plek waar de zwelling was.

     

    Reageer
    #11

    Dat is een vraag voor een vaatspecialist. Daar kan ik zo geen antwoord op geven

    Reageer
    #12

    Hier hetzelfde 2 weken geleden ook verdenking van longembolie door gestuurd niks gevonden, weet zelf niet eens hoe hoog hij was ,want dat is niet verteld. Aangezien me moeder een tia heeft gehad en me broer een herseninfarct vorig jaar en me vader 2x zelfs een herseninfarct dit jaar wat hem het leven kosten. Ik distrofie in me enkel heb al sinds 2013 en het altijd dik en blauw is. En ik opeens een golf arm heb volgens de arts ( dit door de ziekte klachten heen) vroeg ik vandaag voor een na controle op me bloed om te kijken of het gezakt is. Ik kreeg als antwoord dat dat nooit gedaan wordt en nu dus ook niet nodig was.. toch zit het mij niet lekker. Weet alleen niet wat ik kan doen.

    Reageer
    #13

    Hallo gisteren 04-01-2022 naar de huisarts ivm pijn op de borst (ben Hartpatient),hart is oke allen de D-dimeer.waarde was te hoog (2820). ben doorgestuurd naar de spoedeisende hulp ben nagezien ook daar de waarde te hoog scan gemaakt was niet goed zichtbaar prik in de buik gehad en vandaag 05-01-2022 terug moeten komen voor nog een 2e scan er is niets gevonden verder en mocht van de arts naar huis ik vroeg wel aan hem de D-dimeer.waarde is wel veels te hoog hoe komt dat dan?daar is geen reden voor te vinden en kon dus naar huis ,ik ga toch de huisarts nog informeren cq bezoeken om nog eens mijn waarde's te laten meten.
    ik ben er zeker niet gerust bij.

    Reageer
    #14

    Ik hier ook. Vorige jaar met de ambulance in de nacht opgehaald omdat ik niet meer kon lopen, d dimeer waarde 980. scan alles, niks aan de hand. Paar maanden later dikke onderarm en pijn op de borst, weer een hoge bloedwaarde, weer scan weer niks. Afgelopen maandag weer laten prikken bloedwaarde verhoogd naar 1340. Nu wordt ik doorgestuurd naar een internist die onderzoek gaat doen. Ik vertrouw het niet helemaal en maak me echt zorgen..

    Reageer
    #15

    Ik heb covid opgelopen in oktober, ik ben 60 jaar oud.Ik heb twee keer een scan gedaan, er was geen longembolie.Mijn dimmer was in november 3760ml, nu is dat 835ml.Ik slik geen pillen, heb ik risico op trombose in de benen.Dit baart mij grote zorgen, mijn huisarts is niet bevoegd in deze zaken.Ik heb veel bloedonderzoek gedaan en ik ben overal normaal, ik heb geen uitzonderingen.Wat moet ik doen om mijn dimmerwaarden te verlagen?
    Om tablets te gebruiken of om aandacht te besteden aan sport, eten of andere mogelijkheden.
    met vriendelijk groeten

    Reageer
Reageer op: geen longembolie wat dan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief