Geen longembolie wat dan wel?

 • #1

  Vrouw 35 jaar, niet rokend wel aan de pil. Hele maand december ziekig geweest waarvan eind december hoesten. Vanaf begin januari niet meer hoesten en wel een steek bij ademen aan de rechterzijde achter mijn borst maar was prima te doen, werd langzaam erger tot pijn bij bewegen, hoesten, niezen en vooral ook op mijn rug slapen. Op zijkanten liggen doet veel minder pijn. Huisarts denkt gekneusde ribben van het hoesten. Maandag terug gegaan en aanvullend onderzoek gevraagd omdat ik niet denk dat het een gekneusde rib is. Longfoto was in orde maar Mocht direct naar de 1e hulp ddimeer verhoogd 611 en crp van 50. Ziekenhuis alle onderzoeken gehad en geen longembolie. Crp terug naar 36. Krijg geen verder onderzoek omdat ddimeer om meer redenen verhoogd kan zijn. Ze denken longvlies geïrriteerd door het lange ziek zijn. Nu morfine voor de nachten in de hoop dat ik beter slaap en kan herstellen. Toch voelt het voor mij niet goed crp en ddimeer blijven verhoogd, kan er nog wat anders zijn?

  Reageer
  #2

  Niemand een idee dus?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Op dit forum zijn geen artsen,dus op niet iedere vraag kan hier een antwoord gegeven worden.
  En zeker niet in gevallen waar een specialist al een diagnose heeft gesteld,zoals bij jou.
  Ik denk dat je even af moet wachten en je lichaam de tijd/kans moet geven om te herstellen, wat de arts dus ook zegt.
  En als dat niet gebeurt, terug naar de huisarts/longarts gaan voor verder onderzoek.
  Soms is even de tijd geven met medicatie ook een vorm van diagnosticeren,voor er direct allerlei andere onderzoeken uitgevoerd worden.
  Als jij zelf het gevoel hebt dat dit niet de juiste weg is,kun je dat dan het beste rechtstreeks met je arts (de Poli) opnemen.
  Beterschap!

  Reageer
  #4

  Bedankt voor je reactie!

  Reageer
Reageer op: Geen longembolie wat dan wel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief