Langdurige astma-aanval?

 • #1

  Hallo,

  ik ben nu al zo'n 9 weken ziek. Ik heb vanaf baby-zijn al astma.
  Ik ben aan het begin van die 9wk onderzocht op longonsteking ed, later ook op pfeiffer, bloedarmoede enz.
  Daar is allemaal niks uitgekomen, behalve dat ik teveel witte bloedlichaampjes heb.
  Mijn longarts (is eigenlijk een verpleegkundige) heeft het nu gegooid op dat het een astma-aanval is. Ik heb nu een hogere dosis medicatie gekregen, maar het helpt niet.
  Heeft iemand ervaring met soortgelijke klachten, of met een langdurige astma-aanval?

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Reageer
  #2

  Hai Elien,

  Hoe oud ben je en welke medicatie heb je voorgeschreven gekregen. Met de weinige informatie die je hier meldt, kunnen we niet zo heel veel...

  Hoe oud ben je?
  Welke medicatie/sterkte?

  Om een antwoord op jouw vraag te geven: ja, ik heb ervaring(en) met langdurige astma-aanval(len). Maar voordat ik ga adviseren, wil ik eerst wat meer informatie van jou.

  Thanks!

  Reageer
  #3

  Hee Mara.

  Ik ben 16, gebruik seretide en ventolin.
  En ik weet niet exact de dosering, wel dat het aan het maximale voor mijn leeftijd zit.

  Fijn dat je het in ieder geval herkent!

  Reageer
  #4

  Hoi Elien,

  De dosering van Seretide staat op de verpakking vermeld, maar ook op het apparaatje zelf. Ik gebruik discus 250/50 en Ventolin spray 100. Daarnaast slik ik Singulair.

  Tijdens een crisis/langdurige benauwdheid gebruik ik Solupred (Prednison), een echt paardenmiddel. Een kuur van 3 dagen, niet langer. Daarbij dan aerosol Ventolin & Atrovent, elke 4 uur.

  Ik sta onder controle van een longarts en mijn laatste aanval is nu 3 jaar geleden. Zelf moet ik opletten niet verkouden te worden, want voor mij geldt: verkoudheid = benauwdheid.

  Heb je wel eens een allergie test gedaan?
  Groetjes, Mara

  Reageer
  #5

  Haj,

  Ik heb even gekeken, allebei zijn het discussen. Ventolin is 100 en Seretide 50/100. Als het niet hielp, moest ik weer bellen en zou ik mogelijk een nog hogere dosis seretide krijgen. Ventolin moet ik om de 4u, Seretide 's ochtends en 's avonds, elke keer 2 pufjes.

  Een allergietest heb ik wel eens gedaan, maar dat is denk ik al 8jr geleden. Ik ben allergisch voor rook, katten, huismijt, hooikoorts. Dat is wat ik nu even kan bedenken ๐Ÿ˜‰

  Groetjes.

  Reageer
  #6

  Ik zie net dat de Ventolin 200 is!
  Foutje ๐Ÿ™‚

  Groetjes, Elien.

  Reageer
  #7

  Ik ben weer naar de huisarts geweest,
  doorverwezen naar de longarts in zkh.
  Ben benieuwd of hij wel wat 'kan vinden' of mij kan helpen.

  Reageer
  #8

  Dat is een verstandig besluit. Houd ons op de hoogte.

  Sterkte!
  Mara

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zo, even updaten.

  Ben naar het ziekenhuis geweest, bij longfunctietest had ik maar iets in de 40% van normaal. Ze wilden me het liefst opnemen, maar ik had nog de keuze, dus wil het eerst thuis proberen.
  Ik heb andere en meer medicijnen gekregen. Waaronder Prednisolon, de andere namen weet ik zo even niet. Dit moet ik eerst met een 'buisje' inhaleren, omdat ik met de discus niet 'diep' genoeg kan komen.
  De arts hoopte dat ik hierdoor zal opknappen. Ik zie hem binnenkort weer terug.

  Ik hoop dat anderen hiervan misschien nog profijt hebben, doorzetten om naar het ziekenhuis te gaan. Want het ging erg bergafwaarts met me, als ik nog even doorgegaan was had ik sowieso een poos opgenomen moeten worden.

  Groetjes!

  Reageer
  #10

  Hรฉ Elien,
  Pfoe, nog maar 40%... Wat moet jij je moe voelen door dat zware ademen. Prednison is een behoorlijk paardenmiddel maar je zou na een dag al verbetering moeten merken. Hoe lang mag je het gebruiken? Bij langdurig gebruik is bekend dat je er een 'volle maan gezicht' van kunt krijgen. Houd je dus strict aan de dosering. Wat voor medicatie heb je nu nog meer?
  Ik denk dat je met 'buisje' een voorzetkamer bedoeld? Een doorzichtig plastic 'toeter' waar je de medicatie door inneemt. Wordt ook vaak gebruikt bij kleine kinderen. Mijn dochter heeft een grote voor thuis, en een handiger kleine babyinhaler voor op school en op de manege, indien ze een crisis krijgt.
  Ik ben heel blij voor je dat je nu goed geholpen en geadviseerd bent en ik hoop dat je je heel gauw weer 100% voelt!
  Groetjes, Mara

  Reageer
  #11

  Hee Mara,

  Inderdaad. De artsen verbaasden zich erover, hoe ik was. Dat ik het niet allang had opgegeven ๐Ÿ˜‰
  De prednison heb ik voor een week.
  Verder heb ik (ik heb nu even de doosjes erbij) Foster, Sulbutamol en antibiotica.

  Inderdaad, een voorzetkamer ja. Ik kon er even niet op komen! Ik heb ook een kleine, dingetje dat maximaal 15cm lang is, dus wel handig om mee te nemen. Ik had er vroeger ook รฉรฉn, maar dat was echt een hele grote.

  Dankjewel! Ik ben er ook blij mee.

  Groetjes, Elien.

  Reageer
  #12

  Aan je manier van schrijven merk ik dat je je al een stuk beter voelt? Wat fijn! Mijn dochter is nu 10 jaar maar ook vanaf haar geboorte astmatisch (helaas waarschijnlijk erfelijk via mij), maar ze zet door, rijdt paard, heeft 3 cavia's en we hebben 3 honden (buiten).

  Enige tip die ik je wil meegeven: probeer rook (sigaretten en sigaren) echt te vermijden. De vader van mijn dochter rookte sigaretten, maar is gestopt toen hij merkte dat zij in mijn buik aan het ontwikkelen was, wereldkerel: nog steeds mijn man.

  Mag ik vragen waarom jouw ouders nooit eerder aan de bel hebben getrokken wat betreft jouw benauwdheid? Ik blijf het een beetje vreemd vinden dat jij dit allemaal in je eentje moet uitvinden. Niet weggenomen dat ik blij ben dat je via deze site advies hebt gekregen, maar, gaat het verder wel goed met je? School bijvoorbeeld? Warmte, liefde van je ouders? Een oprechte vraag, hoop op antwoord!

  Groetjes, Mara

  Reageer
  #13

  Misschien niet beter, maar wel opgelucht. Vond het zo fijn dat er herkenning was, begrip, dat hij het goed zag komen!
  Dat is wel heel goed ja. Niet allergisch voor cavia's of de haren/stof die ze met zich meebrengen?
  Het is natuurlijk sowieso goed om aan je conditie te werken, helemaal met astma.

  Dat probeer ik ook heel erg. In mijn omgeving rookt bijna niemand, enige aanraking is op school en vage kennissen.

  Dat ligt meer aan mij, dan aan mijn ouders. Ik heb altijd onbegrip gevoeld met mijn astma, want ja, mensen weten niet hoe het voelt. Daarbij zei de huisarts, de 3e keer dat ik er kwam, dat het psychisch was en dus tussen m'n oren zat, zeg maar. Dus ging ik het verbergen.
  Maar dat hield ik niet uit, toen alles verteld, en hebben m'n ouders weer actie ondernomen.
  Verder gaat het heel goed met me, hoor. Op school kan ik normaal goed meekomen, wat nu wat lastiger is. Ook word ik gesteund door veel vrienden ๐Ÿ™‚ En m'n ouders staan ook altijd voor me klaar.
  Dus niks mis, in dat opzicht!

  Groetjes.

  Reageer
Reageer op: Langdurige astma-aanval?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief