tibet

  • #1

    Ik wil graag naar China en Tibet. Maar ik heb sinds een half jaar astma. Ik heb het zelden benauwd en gebruik m'n medicijnen weinig. Het is in Tibet 4500m hoog. Zou het verstandig zijn?

    Reageer
    #2

    Kun je met astma de bergen in? Natuurlijk, zeggen Erwin Sengers en Ron Buisman. Om dat te bewijzen organiseren zij de Dutch Expedition Inspired bij Climbing Everest voor astmapatiënten, die in het najaar van 2005 moet plaatsvinden. Longarts Tineke Renkema bevestigt de stelling en schetst de (wetenschappelijke) stand van zaken op het gebied van astma.
    Lees verder: http://www.de-ice.nl/view_html2.jsp?content=348

    Reageer
    #3

    "Uit ons onderzoek kunnen we concluderen dat een relatief kortdurend verblijf hoog in de bergen erg gunstig is voor adolescenten met een matige tot ernstige vorm van astma die samenhangt met huisstofmijtallergie. In het bijzonder voor patiënten die al worden behandeld met inhalatiesteroïden en luchtwegverwijders, en die desondanks toch nog klachten hebben."

    Dat zegt Diana Grootendorst, promovendus bij de afdeling longziekten van het LUMC. Grootendorst heeft onlangs samen met collega's van het LUMC en ziekenhuizen in Den Haag, Enschede, Davos en Stockholm een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Clinical and Experimental Allergy. De centrale vraag in het artikel is of een verblijf in het hooggebergte gunstig is voor astmapatiënten die, ondanks optimale medicatie in Nederland, toch niet zonder hinderlijke klachten zijn. In het artikel beschrijven Grootendorst en haar collega's een onderzoek bij astmapatiënten in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. In het onderzoek vergeleken ze een groep van 10 patiënten die gedurende tien weken werd opgenomen in het Nederlands Astmacentrum in Davos (1560 meter boven de zeespiegel) met een groep van 8 patiënten die thuis bleef. Alle patiënten behielden tijdens het onderzoek hun gebruikelijke medicatie.
    Lees verder: http://www.aquawereld.nl/lumc.htm

    Reageer
Reageer op: tibet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief