Gekneusde rib

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een maand geleden een gekneude rib gekregen tijdens het kickboksten. De pijn wordt wel langzaam minder maar is nog niet over. Ondertussen jog ik drie keer in de week en doe ook erg veel kracht training en heb tijdens het kitesurfen ook een tuig om mijn middel gehad. Ik vraag me af of deze activiteiten de genezing bevordert of juist vertraagd. Heeft iemand vergelijkbare ervaringen?

    Reageer
    #2

    Een kenuzing van een rib kan bijzonder pijnlijk zijn. Voor bijna alle herstel is beweging bevordelijk. Uitzonderingen daargelaten. Maar wel met de beperking dat als het pijn gaat doen dat er nieuwe schade optreedt dus dat dient vermeden te worden.

    In het algemeen geldt: bewegen op geleide van de pijn.

    Reageer
    #3

    Bedankt Jaques,

    Ik ben blijven sporten op jouw advies zoals fitnessen en cardio zonder de gekneusde ribben verder te belasten. Nu is het bijna helemaal over. Ben van plan volgende week kickboksen weer op te pakken.

    Liang

    Reageer
Reageer op: Gekneusde rib


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief