Risico

 • #1

  Hoi,

  ik heb een vraag waar ik ongerust over ben.
  ik was in de supermarkt en ik had door de kou een loopneus( heel klein beetje maar). Dus ik wou het wegvegen met me hand, maar ik had ondertussen al winkelmandje en de een en ander aangeraakt. Alleen heb ik niet me neus afgeveegd met me hand alleen de stukje waar de loopneus kwam dus op me snor alleen een beetje. Daarna goed alles gewassen thuis. Is dit een risico op besmetting of?

  Reactie
  #2

  Zeer onwaarschijnlijk

  Reactie
  #3

  Die kans is heel erg klein. Ik zou me hier geen zorgen over maken want de kans dat je op een andere (vaak onbekende) manier besmet word is groter en als je je goed aan de maatregelen houd klein. Zelfs al zou het virus in kleine hoeveelheid in je neus komen wil het nog niet zeggen dat het een besmetting wordt. Niest er bijvoorbeeld iemand in je gezicht is deze kans veel groter omdat er meer virus aanwezig is.

  daarnaast worden de karretjes vaak ontsmet en ontsmetten mensen vaak hun handen voor ze hem aanraken. Is er toch een virus deeltje gekomen op het handvat moet dit net jou hand hebben bereikt en deze kans is al heel klein. Dan moet het nog via jou hand in je neus zijn gegaan en daar vervolgens voor een besmetting zorgen. Deze kans is heel erg klein.

  Maak je geen zorgen

  maar blijf je natuurlijk voor de rest goed aan de maatregelen houden.

  Reactie
Reageer op: Risico
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief