15jaar, 1m70

 • #1

  Komt vanmiddag thuis en heeft in zn broek geplast. Wat moet je daar dan mee? Vragen hoe het kwam ( moest heeeeeeel nodig) of er om lachen (kon hij zelf niet) of doen of er niets gebeurd is?

  Reageer
  #2

  Ik neem aan dat dit over jouw zoon gaat? Tsja, als hij echt zooo nodig moest, kan het toch een keer gebeuren? Het is natuurlijk vervelend en hij schaamt zich nu wellicht (naar jou toe), maar als dit eenmalig is, zou ik er als ouder niet al teveel aandacht aan schenken.
  Nienke.

  Reageer
  #3

  Dank Nienke dat klopt. Er was dubbeluur en hij moest al vanaf het begin, dus dat was heel erg geworden en toen vroeg hij of hij naar de WC mocht, wat altijd mag, maar die man vond dat hij best nog die laatste paar minuten kon wachten. Maar ja misverstand want hij vroeg het pas toen hij niet meer kon. Toen is hij wel de klas uitgelopen, maar pas toen het in zn broek liep. Nou ja ze zullen wel vermoeden dat hij in zn broek heeft geplast en mogelijk heeft één meisje het gezien.
  Maar hij was snel weg uit de klas en is naar huis gegaan.Probleem is nu of hij het in de klas verteld of zegt dat hij misselijk werd?

  Reageer
  #4

  Doen of er niets gebeurd is en niet gaan straffen en begrip vol tonen en zeggen dat het wel weer goed komt

  ps Nienke heb ik jou niet eerder ontmoet op het diabetes forum? Want ik heb diabetes van daar jou naam me op viel.

  Groetjes Peter

  Reageer
  #5

  Dank Peter, ja ik kan ook best zo doen, want begrijp inmiddels ook wel dat als je zo lang zo erg moet plassen en je opereert onhandig dit kan gebeuren. Probleem is dat het meisje dat naast hem zat zonet zijn spullen kwam brengen en dat ze aangaf dat er meer mensen hadden gezien dat hij in z'n broek plaste en er ook sporen op z'n stoel, de vloer en zelfs de gang waren. Hij was heel open en gedecideerd tegen haar en zij heel begrijpend dat zoiets kon gebeuren, maar toen ze weg was stortte hij helemaal in, want hij hoopte dat hij die smoes kon gebruiken. Nou hoe verder, morgen naar school want wachten is geen optie denk ik zO?

  Reageer
  #6

  troos hem
  want nu heeft ie het juist moeilijk
  geef nu veel liefde en aan dacht
  en dat dit niet erg is

  geloof me je heb hier na een fijn knul

  en ik kan het weten ik ben juist wel gestraft toen ik 3 was
  ik zal je niet zeggen wat ik op later leeftijd
  heb verteld toen ik 18 was
  maar ik denk wel dat je dit kan raden

  met vriendelijke groet peter

  Reageer
  #7

  Dat is zeker zo Peter en zeker een kind van drie. Nee de optie straffen zat er bij mij zeker niet bij, daar heb ik geen moment aan gedacht. Wel denk je , had hij niet alles op alles kunnen zetten om toch de WC te halen of uiteraard veel eerder zeggen dat het dringend was.Maar ja ik zeg dat laatste niet want dat zegt hij zelf al. En ja kennelijk kon hij er niets meer aan doen om het niet te laten lopen, want dan had hij dat wel gedaan. Maar ja snappen doe ik dat niet, het zal wel heel erg geweest zijn.
  Inmiddels met de leraar besloten om het op een ernsige blaasontsteking te gooien en tegen dat meisje en drie goede vrienden heeft hij inmiddels eerlijk verteld dat het te lang probeerde op de houden en die waren ook heel begrijpend. Dus we zien wel.

  Reageer
  #8

  Nou alles is weer rustiger dus ook dank aan jullie, wat een paniek, maare het was voor hem echt vreselijk. Hij heeft het echt minutenlang krampachtig binnen zitten houden, dat had dat meisje ook gemerkt. Volgens hem is hij toen gelijk de klas uit gerend toen hij merkte dat dat niet meer lukte, maar zij had het erover dat hij daar een hele plas had gedaan voordat hij wegholde. Zal wel dat hij op van de zenuwen was. Morgen beter eerst voor de zekerheid naar de huisarts. Dank jullie.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Dank voor al die info, het komt dus inderdaad vaker voor, en ook dat ouders zich daarover zorgen maken. De huisarts zag niets bijzonders en ook geen reden om hem door te sturen. Het is wel steeds duidelijker dat hij de controle volledig verloren is, dus nog genanter dan ik al vreesde, maar komt volgens de huisarts alleen door de druk op de blaas enz. Hij heeft het dus wel vreselijk benauwd gehad. Maar hij is er zelf weer redelijk normaal over dus niet aan mij om de zaak weer nerveus te maken. Dank jullie voor allez goede raad.

  Reageer
  #11

  Niet handig van hem om zo lang te wachten met vragen om naar de WC te kunnen. Maar die leraar had ook kunnen begrijpen dat hij niet voor niets kort voor het einde van de les nog vroeg om naar de WC te mogen en mogelijk in de problemen was gekomen om het tot het eind op te houden. Ik plaste overigens op mijn 27e een keer op mijn werk in mijn broek omdat ik een belangrijk telefoongesprek van anderhalf uur niet wilde afbreken. Na de vreselijk aandrang kwam een enorme kramp en naar gevoel en inderdaad daar ging alles. Niet te geloven ook, maar toch gebeurt zoiets. Vertel hem dat maar en wens hem het beste....en jou ook, heb je ook nodig; Ciao Wim

  Reageer
  #12

  Dank je Wim, ik begrijp inmiddels dat het iedereen wel eens kan overkomen of je nu 15, 27 of zelfs 47 bent. Ik zal de wensen ook overbrengen en moest er stiekum wel een beetje om grinniken. Zie daar iemand aan de telefoon die zo nodig moet. Maar begrijp dat het ook voor jou behoorlijk genant was. Toch lijkt me op 27 zoiets niet zo erg als in je puberteit en op School.Dat is wel vervelend Onedoeld gaf je antwoord op iets waar ik mee zat, want ik begrijp wel dat je blaas op een punt de druk niet meer aan kan, maar dan is die druk toch snel minder en heb je het weer onder controle dacht ik. Maar dat was bij jou dus kennelijk ook niet zo. Dank nogmaals.

  Reageer
  #13

  Mensen op die leeftijd kunnen soms ongemeend hard tegen elkaar zijn. Maar als hij vandaag weer gewoon naar school is gegaan, zal het zo ik het lees wel goedkomen. Het klinkt raar, maar ik heb toen alles laten lopen. Heb er toen ook niet bij stilgestaan en dacht er alleen aan hoe ik dat op moest lossen. Mogelijk moet je dat op het forum over blaas en nieren vragen, hoe dat zit. Mijn blaas had het gewoon opgegeven.
  Wens jullie veel succes Ciao, Wim

  Reageer
  #14

  zo zie je maar weer er zijn zeker wel mensen
  die je raad en tips geven
  zo dat je het gevoel er niet alleen
  bent

  heb je weer eens een vraag ?
  stel het maar ,

  veel liefde en steun aan jou en je zoon

  met vriendelijke groet peter van der v

  Reageer
  #15

  Dank je Peter. Ik was hier al eerder en dit is ook weer zo'n onderwerp dat je niet graag bij vrienden en familie aan de grote klok hangt. Weliswaar geen drama maar gewoon lullig voor hem. Hij heeft nog nooit eerder gevraagd om tijdens de les naar de WC te kunnen en dat klopt, want onderweg hoeven we voor hem ook nooit extra te stoppen. Ik heb inmiddels begrepen dat hij daarom dat pas voor de eeerste keer gevraagd heeft toen het al kritiek werd. Lullig dat je dan niet mag en dat meisje na hem zag al een paar minuten later dat hij in de problemen kwam. Ze heeft nog haar hand opgestoken met de bedoeling om te vragen of hij naar de WC mocht, maar dat zag die leraar niet vlug genoeg en toen zag ze al dat hij in zn broek plaste. Allemaal erg ongelukkig en ja het kan zo lopen en toch zijn fout.

  Reageer
Reageer op: 15jaar, 1m70
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief