Verhoogd aantal witte bloedcellen urine

  • #1

    Hallo allemaal,

    Na wat gezoek op internet ben ik nog niet veel wijzer geworden, vandaar even mijn berichtje.

    3 weken geleden constateerde de huisarts (vervangend) aan de hand van de urine van mijn 15 maanden oude dochter een flinke blaasontsteking. Ze had al 5 dagen koorts. Ik heb een antibiotica kuur van 11 dagen gekregen en 3 dagen na de kuur heb ik nogmaals urine ingeleverd. Zelf dacht ik dat het wel over was, ze was immers weer vrolijk en de koorts was gezakt. Toen ik s'middags terug belde met de assistente vertelde ze mij dat het aantal witte bloedcellen in haar urine verhoogd was. Ik moest haar urine naar het ziekenhuis brengen en daar wordt het op kweek gezet. Heb ik gedaan.

    Ik vind mijn dochtertje nog erg jong voor een blaasontsteking (mijn huisarts ook) en maak me wel veel zorgen. Op internet lees ik eigenlijk alleen maar dat kinderen onder de 5 jaar altijd dienen doorverwezen te worden naar het ziekenhuis? En als ik verder zoek kom ik ook uit op leukemie....eng dus.

    Heeft iemand hier ervaring mee??

    Alvast bedankt!
    Sas

    Reageer
    #2

    Ik begrijp je zorg, en ik denk dat de huisarts dat ook zal doen. Blijkbaar heeft de behandeling nog niet het gewenste effect en dat zou een reden kunnen zijn een kinderarts de urineweginfectie nauwkeuriger te laten onderzoeken.

    Om je nu zorgen te maken over leukemie is erg voorbarig temeer je dochter geen andere symptomen heeft en momenteel slechts witte cellen in de urine heeft.

    Ga wel even naar de huisarts, en als er geen eenduidige diagnose kan worden gesteld, is het gepast een verwijzing naar de kinderarts te krijgen.

    Reageer
    #3

    Meisjes tot en met 4 jaar worden voor [u]aanvullende diagnostische onderzoeken[/u] om te kunnen vaststellen wat de exacte oorzaak is van een urineweginfectie doorverwezen.

    Het feit dat een antibioticum effectief is en de klachten doet afnemen wijst op een infectie als oorzaak.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Hartelijk dank voor jullie reactie.

    Inderdaad, vooralsnog gaan we er gewoon vanuit dat de infectie nog niet helemaal over is.
    Wachten is gewoon lastig, voor iedereen als het om je gezondheid gaat.

    Ik zal uiteraard nog even laten weten wat er uit de kweek gekomen is.

    Sas

    Reageer
    #5

    Hallo allemaal,

    Vandaag telefonisch contact gehad met de huisarts. In de kweek zijn geen bacterien gevonden, alleen gemengde bacterien en dat is normaal. Ondanks het verhoogd aantal witte bloedcellen wordt er verder geen vervolg onderzoek gedaan. De huisarts acht dit ook onnodig omdat mijn dochter zich prima voelt.

    Goed nieuws, toch ben ik nog een beetje onzeker..

    Gr Sas

    Reageer
    #6

    Je bent de moeder dus dat is logisch. Houd de vinger aan de pols bij de kleine, en mocht het een volgende keer onverhoopt toch weer gebeuren, vraag dan een verwijsbrief naar de uroloog. Het lijkt gelukkig met een sisser te zij afgelopen, gefeliciteerd.

    Reageer
    #7

    Mijn dochtertje. (bijna 3) heeft het zelfde. Haar witte bloedcellen in haar urine zijn verhoogt. Eigenlijk weet ik niet goed wat dat betekent. Ze is in 2009 17 keer ziek geweest. Dus elke maand minstens 1 keer. En dat dan een week lang. Alleen hoge koorts, 39 tot 41.
    Steeds op de 5e dag naar de huisarts gegaan. terug met.... een virus infectie, uitzieken dus.
    Totdat ik het aantal keren dat ze ziek was geweest is ging optellen. Ik schrok en trok aan de bel. Bloedonderzoek aangevraagd (beetje ge-eist)daar kwam dus uit dat haar witte bloedcellen verlaagd waren en haar bloedplaatjes verhoogd. Door gestuurd naar kinderarts.
    Nu is ze dit jaar alweer 2 keer ziek geweest.
    Begin jan en vorige week. Bij de kinderarts vinden ze in haar urine dus witte bloedcellen. Dit wijst dus op een onsteking?? van wat?? en hoe ernstig.
    De eerst volgende keer dat ze koorts heeft word er direct uit haar blaas de urine gehaald. Om zo uit te sluiten dat er geen invloeden zijn van buiten af.
    En toch zegt dat stemmetje in mij..... Pas op, dit is niet normaal. Ook al stelt de arts mij nu nog gerust. Ben ik toch bang dat er iets ernstigs uit komt.

    Suzonnetje

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als inmiddels ervaringsdeskundige (mama van kindje die 2 jaar gekuurd heeft tegen leukemie) weet ik dat het meestal niet zo vaart loopt allemaal en dat kleine kinderen gewoon weg vaak ziek zijn. Vertrouwen jullie het niet laat dan eens bloed afnemen bij het kindje. Uit het bloed is (bijna) alles te halen. En ga bij twijfel altijd af op je moederinstinct. Sterkte!

    Reageer
    #10

    Lopen inmiddels al weer een paar maanden bij de kinderarts. Bloed is afgenomen en urine.
    Alles is goed. Maar ze kijken nog verder. Richting een infectie denken ze nu. ?
    Over een maande krijg ik daar de volledige uitslag van.

    Reageer
Reageer op: Verhoogd aantal witte bloedcellen urine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief