Moet ik me zorgen maken?

 • #1

  Hoi,

  Ik heb een zoontje van 6 jaar en hij is regelmatig ziek. Het is na de lockdown gekomen en sinds dien gaat hij ook naar school, maar ik merk dat hij bijna elke maand of 1 keer in de twee maanden wel ziek is. Vaak koorts in combinatie met keelpijn of buikgriep etc. Ik moet er wel bij zeggen dat elke keer dat hij ziek is mijn andere zoontje het ook krijgt en ikzelf ook vaak maar toch ben ik bezorgder om de oudste. Hij is vaak een beetje bleek. De koorts is vaak een aantal dagen weg (2 dagen meestal) en dan komt het toch weer een dag of twee dagen terug. Vannacht had hij opeens voor de eerste keer een bloedneus. Dat maakte me bang. Ik dacht direct aan leukemie. Hij is verder fit en speelt veel en rent veel. Ik heb de huisarts gebeld maar die is 2 weken op vakantie. Denkt u dat ik me zorgen moet maken of zijn dit normale verschijnselen bij jonge kinderen die naar de basisschool gaan?

  Groetjes Rosalia

  Reageer
  #2

  "Ik moet er wel bij zeggen dat elke keer dat hij ziek is mijn andere zoontje het ook krijgt en ikzelf ook vaak" dat lijkt dan toch eerder op een virus
  Zeker na de lockdown, waarbij kinderen toch minder contacten hebben gehad, kunnen ze wat vatbaarder zijn voor virussen. Een bloedneus kan altijd wel eens een keer voor komen. hij is niet verkouden?

  Reageer
  #3

  Er moet altijd vervanging zijn geregeld voor een huisarts die op vakantie gaat of bv ziek is.

  Ik zou naar die vervanger gaan. Ondanks dat ik het met John eens ben dat de Corona tijd kan meespelen, heeft je zoon vaak koorts en zijn kinderen meer kwetsbaar. Ik zou niet een paar weken wachten.

  Reageer
  #4

  Hij is wel verkouden en heeft last van zijn amandelen

  Reageer
  #5

  Dan is het toch allemaal niet zo raar

  Reageer
Reageer op: Moet ik me zorgen maken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief