dochtertje al 8dagen niet gepoept

 • #1

  Hallo,
  mijn dochtertje van 2jr.heeft al 8dagen niet gepoept!
  ben al bij ehbo met haar geweest i.v.m. met meerdere klachten..en heeft toen medicijnen mee gekregen(zakjes)die poepen moeten gaan bevorderen!
  maar nu na 2dagen gebruik ervan,nog steeds niks!ook heeft ze al een week een erg ontstoken oog,(oogje zit bijna dicht)wat met drubbels ma niet verbetert...
  wat kan ik nu het beste doen?ik dacht zelf aan tot dinsdag te wachten en anders weer terug na kinderarts te gaan!

  gr.s

  Reactie
  #2

  Zou het een idee zijn een klysma in te brengen? 8 dagen is erg lang vind ik. Die zakjes hadden echt al moeten werken. Ik zou morgenochtend afwachten en dan een klysma halen i.o.m. de huisarts.

  Reactie
  #3

  Een klysma is het inbrengen van een vloeistof in de darmen via de anus. Een klysma bestaat uit een slang die in de anus dient te worden ingebracht, met daaraan vast een (knijp)zak en/of een installatie die het inbrengen van de vloeistof controleert.

  Vaak worden klysma's gevuld met water om de darm te reinigen, bijvoorbeeld voor een operatie. Oude vastklevende ontlasting wordt losgeweekt, en ca. 5-20 minuten na het klisteren ontstaat een hevige aandrang, waarna vloeistof en ontlasting naar buiten komen en de darm schoon is.

  Obstipatie is een veel voorkomend probleem. De oorzaken zijn talrijk; een ongezonde manier van leven, stress, veelvuldig reizen met verschillende eetgewoonten etc. Laxeermiddelen zijn hier niet de juiste oplossing voor, deze veroorzaken meestal bijverschijnselen waardoor de kwaal alleen maar erger wordt in plaats van beter. Een oud en zeer schoon alternatief hiervoor is het spoelen met schoon water, bijvoorbeeld met een klysma.

  Door het water naar binnen te pompen ontstaat er een verwerking en verdunning van de stoelgang enerzijds en anderzijds een prikkel in de endeldarm. Als de hoeveelheid ingebrachte vloeistof groot genoeg is ontstaat er peristaltische transportbewegingen en dat leidt tenslotte tot een leegloop van de darmen.

  Als klysma's vaak achter elkaar gebruikt worden zonder tussentijds naar het toilet te gaan kan het zijn dat de komende ontlasting diarree is. Mensen die een slechte kringspier hebben, die toch klysma's gebruiken kunnen deze het beste al op het toilet zittend gebruiken en tussentijds niet hun broek omhoog doen.

  Klysma's kunnen gevaarlijk zijn als ze onjuist worden gebruikt.

  Reactie
  #4

  ons zoontje van 3,5 jaar heeft al een hele poos obstipatie. Hij heeft 1x per week ontlasting. Bij hem is het probleem dat hij te weinig drinkt. De kinderarts heeft hem forlax voorgeschreven. Dit kan geen kwaad, want het middel zorgt ervoor dat het vocht in de ontlasting trekt. Bij ons zoontje werkt dit niet omdat dit middel moet worden opgelost in water. Wij hebben ons afgevraagd waarom ze dit hebben voorgeschreven, gezien zijn problematiek.

  Als ik jou was zou weer naar de kinderarts gaan.
  Deze weet immers wel hoe je dit kunt oplossen.
  Heb je ook het gevoel dat ze het ophoudt. Er zijn kinderen die er bang voor zijn. Hoe langer ze het ophoudt hoe moeilijker het wordt. Gewoon kontakt op gaan nemen.

  Reactie
  #5

  Forlax is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van de laxeermiddelen. Het wordt toegepast bij de behandeling van de symptomen van obstipatie bij volwassenen en bij kinderen van 8 jaar en ouder. Bij kinderen dient de behandelingsduur niet langer dan 3 maanden te bedragen. Het door de behandeling veroorzaakte herstel van de darmbeweging zal in stand worden gehouden door een gezonde levenswijze en dieetmaatregelen.

  Reactie
  #6

  Afgelopen vrijdag weer naar de kinderarts geweest. Ons zoontje heeft andere medicatie gekregen. De arts denkt zelf niet dat het zijn obstipatie komt van te weinig. Hij heeft hem nu bisacodyl voorgeschreven. Moet dit maandag medicijnen halen. Ben benieuwd hoe het zal gaan.

  Reactie
  #7

  Bij kinderen spreek je van obstipatie als het kind ten minste twee van de volgende zes symptomen heeft: een ontlastingsfrequentie minder dan 3x per week; tenminste 1x per week een vieze broek; 1x per 7 tot 30 dagen een enorme hoeveelheid poep; pijn bij het poepen; ophoud-gedrag, oftewel het vermijden van poepen door aanspannen van de bekkenbodemspieren; de aanwezigheid van een grote hoeveelheid ontlasting in de buik bij lichamelijk onderzoek.

  Reactie
  #8

  Lees ook:

  Baby niet poepen, help
  http://www.dokter.nl/forum/Zwangerschap/156345-baby-niet-poepen...-help.html

  Baby kan moeilijk poepen
  http://www.dokter.nl/forum/Baby/212311-baby-kan-moeilijk-poepen.html

  Baby poept en slaapt niet
  http://www.dokter.nl/forum/Baby/174308-baby-poept-en-slaapt-niet.html

  Slecht poepen, zoon 3 maanden
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/163041-slecht-poepen.html

  Baby met harde ontlasting, keutels
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/165010-baby-met-harde-ontlasting-keutels.html

  Moeilijk poepen, 4 maanden oude baby
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/160320-moeilijk-poepen-van-4maanden-oude-baby.html

  Harde ontlasting, zoon 2 weken
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/158773-harde-ontlasting.html

  Soort obstipatie
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/160437-Soort-obstipatie.html

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb dat zelf ook gehad mij lukte het 2 weken niet ik heb toen medicijnen gekregen maar daar kreeg ik alleen buikpijn van maar ik hoefde noch steeds niet naar de wc. ik heb toen ook activia geprobeerd dat werkte bij mij perfect. het zijn die kleine kuipjes van 4. ik hier vaker last van gehad. sinds ik activia iedere dag gebruik heb ik daar geen last meer van gehad

  Reactie
Reageer op: dochtertje al 8dagen niet gepoept
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief