hoeveel groenten eet een dreumes?

  • #1

    Mijn zoontje is net 1 en eet altijd maar een paar happen groenten. Is dit normaal? Ik hoor wel eens dat andere kinderen zitten te kijken of er niet nog meer is maar dat is bij mijn zoontje dus omgekeerd. Met een paar happen mag ik blij zijn.
    Ik ga verder ook niet aandringen want dat werkt alleen maar averechts volgens mij?

    Reageer
    #2

    Het is belangrijker dat hij alles leert proeven en gezellig aan tafel mee-eet. Aardappeltje, klein stukje vlees en schepje groente. Misschien een toetje na, of voor het slapen een bordje pap. Mijn zoontje gaf ook altijd duidelijk aan wanneer hij genoeg had en ik heb nooit gedwongen. Wel van alles aanbieden en uitproberen. Het is nu nog steeds een makkelijke eter en nog steeds is vol echt vol. Soms eet hij periodes heel veel fruit en is de groente `s avonds iets minder, soms eet hij een tijdje weinig vlees, dan kook ik eens een eitje.

    Reageer
    #3

    Uw kind wordt nu al een echte peuter! Hij wil steeds vaker dingen zelf doen en ontdekken. Hij wil bijvoorbeeld zelf een vork vasthouden bij het eten in plaats van dat u hem voert. Of hij wil zelf de trap op lopen of in zijn kinderstoel klauteren. Kortom, een nieuwe fase breekt aan. Uw kind kan na zijn eerste verjaardag hetzelfde eten als de rest van het gezin. Het is nu belangrijk ervoor te zorgen dat u uw kind gezonde eetgewoontes aanleert. Door gezonde eetgewoontes en voldoende bewegen voorkomt u overgewicht bij uw kind.

    Algemene tips voor kinderen tot vier jaar:

    Probeer uw kind na de eerste verjaardag liever geen zuigfles of tuitbeker meer te geven. Het is beter om uw kind uit een gewone beker te laten drinken. Uw kind kan dan beter leren kauwen en praten. Uit een tuitbeker neemt hij ook gemakkelijk tussen het spelen door een slokje. Als hij dat vaak doet, is het niet goed voor zijn tanden.
    Van de melkproducten of borstvoeding hoeft uw kind niet meer dan 2-3 bekertjes (300 ml) op een dag. Dat is voldoende. Als u meer melkproducten geeft, kan uw kind minder trek krijgen in zijn eten. En eten is belangrijk voor de voedingsstoffen.
    Kinderen in de groei hebben veel vitamine D nodig. Dat is goed voor de botten en tanden. Tot uw kind 4 jaar is, heeft het elke dag 5 microgram extra vitamine D nodig. U kunt speciale tabletjes met vitamine D voor je kind kopen bij de apotheek of drogist.

    Meer op http://www.voedingscentrum.nl/voedingscentrum/Public/Dynamisch/zwangerschap+en+kinderen/vanaf+1+jaar/

    Reageer
Reageer op: hoeveel groenten eet een dreumes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief