rode adertjes in neusgat

 • #1

  Ik heb al een behoorlijk lange tijd last van een klein rood adertje in mn linker neusgat/neusschot. Hier heb ik vaak last van. Vooral met temperatuurwisselingen etc. Verder wil ik hier gewoon vanaf. Het is namelijk ook van de buitenkant zichtbaar. Zou je dit met een laser of met iets anders kunnen laten behandelen?

  Reageer
  #2

  ja, dat kun je met laser weghalen. Ik denk dat je dermatoloog dit niet wil laten vergoeden.

  Reageer
  #3

  Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.
  Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. Vooral mensen van Noord-West Europese origine met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.
  Sinds enkele jaren is het mogelijk om couperose met laser te behandelen. De volgende lasers en lichtbronnen zijn geschikt voor behandeling van couperose:
  pulsed dye laser (m.n. de V-beam ® pulsed dye laser), KTP-laser en flitslampen.
  Deze behandelingen zijn over het algemeen niet goedkoop en worden meestal niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Uw dermatoloog of huisarts kan u adviseren bij de keuze van het laserbehandelcentrum. Vraag altijd of aan de laserkliniek ook dermatologen verbonden zijn, dit is een indicatie voor de betrouwbaarheid van de laserkliniek.

  Reageer
Reageer op: rode adertjes in neusgat
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief