Gezwollen één zijdige keel amandel met witte plekken.

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik heb een gezwollen keel amandel met witte vlekken. Sommigen lijken van Tonsilstones te zijn en daar heb ik zo nu en dan ook last van. Maar die andere heldere witte vlekken komen me niet bekend voor. Daarnaast is de amandel ook flink gezwollen vergeleken met het normale formaat. Ik maak me best wel zorgen hierover ook omdat het een één zijdige vergroting is. Ziet het er raar uit of zou dit gewoon een ontsteking kunnen zijn?

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  BBCode you used is not allowed.

  Reageer
  #2

  Ter aanvulling, heb ik geen keelpijn of andere klachten met betrekking tot ontstoken keel amandel.

  Reageer
  #3

  Het kan een amandelontsteking zijn

  Reageer
  #4

  Oke, maar het ziet er voor de rest niet gek uit ofzo? Aangezien ik geen keelpijn, koorts of dergelijke heb stoort me dat wel. Ben nu op vakantie dus dat maakt het extra vervelend.

  Reageer
  #5

  Ziet er verder niet gevaarlijk uit

  Reageer
  #6

  Oke, bedankt voor de feedback.

  Reageer
  #7

  Even een update: Ben bij een arts in Frankrijk geweest en die dacht ook aan een amandel/keelontsteking. Heb nu antibiotica Amoxicilline. Heb inmiddels ook een afspraak bij de eigen dokter. Mochten daar nog dingen uitkomen laat ik het weten.

  PS deze update geef ik omdat sommigen hier dingen posten maar geen vervolg bericht plaatsen. Indien dit niet gewenst is door deze site hoor ik het graag.

  Reageer
  #8

  Thanks voor de update!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb nog een kleine vraag?
  Ben de boel nu goed in de gaten aan het houden en het lijkt wel of dat witte spul door m'n amandel heen bijt. Krijg op die plekken allemaal randen met wat lijkt op bloed. Hoord dit bij een ontsteking of is er meer aan de hand? Maak me eigen aardig gek nu op de vakantie.

  Reageer
  #10

  Hier de afbeelding.

  Reageer
  #11

  at is dan een ontsteking. Dat is nou niet bepaald iets om je gek te maken want je hebt toch een kuur gekregen?

  Reageer
  #12

  Ja heb een kuur voor 7 dagen 2 maal daags 1 tablet Amoxicilline. Maar maakte me een beetje zorgen om die rare plekken om dat witte heen.

  Reageer
  #13

  Eerst maar eens de kuur afmaken

  Reageer
  #14

  Even een update. Zit nu op de 5e dag van de antibiotica en heb het idee dat sommige witte plekken wel aan het wegtrekken zijn. Behalve de 2 grotere plekken blijken nogal taai te zijn. Donderdag naar m'n eigen dokter, laat ik even weten wat die heeft gezegd.

  Reageer
  #15

  Goedemiddag, hier dan de laatste update. Ben naar de tandarts en dokter geweest en volgens de dokter zag het er goed uit. En volgens de tandarts zag ze wel wat wits en moest het ik in de gaten houden en als het binnen 2 weken niet weg zou zijn moest ik teruggegaan naar de dokter. Maar inmiddels is de amandel weer mooi hersteld en kan ik geen witte vlekken meer zien. Nog bedankt voor het advies.

  Reageer
Reageer op: Gezwollen één zijdige keel amandel met witte plekken.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief