Graatje in keel

 • #1

  Ik heb vandaag een stukje tonijnsteak gegeten, ervan uitgaande dat er geen graten in zitten heb ik dit helaas niet gecontroleerd. Ik voelde vrijwel direct iets in mijn keel dat daar niet hoorde. In eerste instantie dacht ik dat het een een irritatie was van het krokante sesamlaagje dat niet goed was gekauwd. Helaas denk ik dat het toch een graat is geweest. Het vermoeden dat het horzizontaal terecht is gekomen. Ik heb van alles geprobeerd, ontbijtkoek, brood etc. maar het lijkt niet te helpen.

  Ik bevind mij momenteel in het buitenland waardoor het extra vervelend is. Ik ga morgen sowieso even contact opnemen met de arts. Toch was ik benieuwd of een graag alsnog vanzelf kan zakken na verloop van tijd en hoe de arts kan zien of er een graat in de keel zit. Wat voor soort onderzoek is daarvoor nodig? Is het een heftige ingreep? Ik maak mij best zorgen...

  Reageer
  #2

  Ik denk dat ze niet meer in je keel zit, maar wel een wondje of een irritatie heeft veroorzaakt. En als je er last van hebt en denkt dat ze er wel nog zit, had je dus eigenlijk vandaag een dokter moeten contacteren. De dokter zal waarschijnlijk gewoon in je keel kijken of een cameraatje gebruiken

  Reageer
  #3

  Ik ben bij de dokter geweest, doormiddel van een foto was er niets te zien. Vervolgens heb ik een ct scan gehad voor mijn keel en hals. Ook daar was niets te zien, conclusie was dus inderdaad dat het een wondje heeft achtergelaten.

  Mijn vraag is of een ct scan accuraat genoeg is zoals een camera in de keel. Zou een graat niet over het hoofd gezien kunnen worden met een ct scan?

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #4

  Dat is absoluut accuraat genoeg

  Reageer
Reageer op: Graatje in keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief