krakend gvoel bij slikken in keel

 • #1

  Ik heb al een hele tijd lichtjes een krakend gevoel wanneer ik slik. Dat is heel zachtjes begonnen vorige zomer, enkel als ik mijn hoofd naar beneden buigde, nu is het echter al een heel stuk erger geworden, ook heb ik het gevoel van spanning nu, alsof iemand me zachtjes de keel dichtknijpt.

  Gisteren had ik effe iets heel akelig voor: ik kon niet meer slikken. het was alsof de keel niet meer reageerde en ik moest naar omhoog kijken om mijn hals volledig te strekken om te kunnen slikken, dat was heel akelig.

  Vandaag doet mijn keel zeer, een zachte branderige aanwezig gevoel.

  het begint mer wel zorgen te baren, ik ga een afspraak maken met de huisarts en hem dit alles eens uitleggen maar ik wilde ook hier even iets kwijt om te zien of iemand hier een idee heeft?

  Reactie
  #2

  Dit is een veelvoorkomende klacht die meestal een psychosomatische oorzaak kent en dus in principe onschuldig is. Bij jou is het de afgelopen tijd wat erger geworden, dus is het goed dat je even naar de huisarts gaat. Misschien krijg je een verwijzing voor de KNO-arts. De KNO-artsen hebben een goede folder over dit probleem dat dus vaak voorkomt, die kun je alvast lezen voor je naar de huisarts gaat.

  http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/slikklachten

  Reactie
Reageer op: krakend gvoel bij slikken in keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief