oorsuizen na verkoudheid, tips?

 • #1

  Hoi allemaal,

  ik heb sinds enige tijd last van oorsuizen, ik ben bij de dokter geweest en die zegt dat het komt als je verkouden bent of geweest, maar ik ben niet verkouden geweest.
  het moet vanzelf overgaan zegt de dokter maar het is echt heel erg vervelend

  zou iemand mij een tip kunnen geven, kauwgom heb ik al geprobeerd maar dat werkt niet

  Reactie
  #2

  Afhankelijk van de oorzaak van het oorsuizen kun je maatregelen treffen. Als de oorzaak een infectie is, is het dus zaak dat de infectie verdwijnt. In de meeste gevallen gebeurt dit vanzelf en hoef je dus niets te doen dan afwachten.

  Reactie
  #3

  Lees deze folder van de Keel, neus en oorartsen eens:

  http://www.kno.nl

  Reactie
  #4

  Ben je toevallig laatst nog in een café of discotheek geweest waar de muziek erg hard stond? Of heb je vaak een hoofdtelefoon op met harde muziek?

  Lawaaischade is namelijk een steeds vaker voorkomende oorzaak van tinnitus (oorsuizen, of piepen).

  Reactie
  #5

  Hallo, ik heb ook sinds kort last van oorsuizingen. Maar ik heb momenteel wel een verkoudheid. Als dat geruis van mijn verkoudheid komt, gaat het geruis dan weg als de verkoudheid over is?

  Reactie
  #6

  @Rani, dat lijkt me wel voor de hand liggend.

  Reactie
  #7

  mij hielp eenvoudig vitaminen B6 en B12,pas merkbaar na 4á5 weken innemen...

  Reactie
  #8

  Ik heb al een aantal weken last van hinderlijk oorsuizen. Soms hoog fluitend, soms sissend, dan hard, dan weer zacht. Ook is het al een aantal keren helemaal weg geweest. Ik heb astma en ben met regelmaat langdurig verkouden. Nu ook weer. Ik voel een lichte druk in de oren, voornamelijk rechteroor maar kan met neusspray, (Otrivin en Avamys) redelijk blijven ademhalen. Mijn vraag; Is het voor de hand liggend dat als mijn verkoudheid afneemt, ook het oorsuizen weggaat?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou zeker kunnen. je zou ook even naar de huisarts kunnen gaan om naar je oren te laten kijken of er niet te veel oorsmeer inzit.

  Reactie
  #10

  Om je holtes vrij te houden zou je een neusspoeling kunnen doen met zout water, het beste wel zeezout. weet niet of dat invloed heeft op het suizen, is een beetje gissen maar het kan de druk op je oren verminderen. Het kan met een netipot maar ook wel met een klein bekertje.

  Bij astma en terugkerende verkoudheden kan het wel slim zijn om voor je gezondheid te zorgen. Suiker is sowieso niet zo best. Bij astma kan een histamineovergevoeligheid spelen, dus voedingsmiddelen als kaas, eieren, vette vis, zuurkool en zuurdesem en tal van andere producten. Ook kunnen er tekorten spelen, zoals vitamine C en D en magnesium maar nog veel meer vitaminen, mineralen en vetzuren. Dat soort stoffen zijn belangrijk voor je weerstand en het kan schelen in iets minder snel ziek en benauwd worden.

  Reactie
  #11

  Hey allemaal ook heb sinds deze week last van oorsuizen, afgelopen week bij de dokter geweest en ze constateerde dat ik een gaatje in m'n trommelvlies heb. Verder gaf ze me neusspray mee om de buis van estachius vrij te maken. Nu is mijn vraag hebben die oorsuizen te maken met dat gat in mijn trommelvlies en als dat verholpen is nemen de suizen dan ook weer af?

  Reactie
  #12

  dat zou inderdaad kunnen

  Reactie
Reageer op: oorsuizen na verkoudheid, tips?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief