een klik horen tijdens slikken en oor ruisen

 • #1

  Heyz

  Geruime tijd heb ik last van mijn oren. Ik hoor vooral als ik ga slapen en het is stil,een ruis in mijn oren. Ook als ik in een ruimte ben met veel geluiden zoals bijvoorbeeld een discotheek, hoor ik de ruis overduidelijk. In het dagelijkse leven in principe niet. Ook hoor ik als ik slik een klik. Tevens heb ik moeite met slikken.
  Mijn keelamandels zijn gigantisch groot, maar omdat ze nooit ontstoken zijn, ziet mijn huisarts en kno arts het nut er niet van in om ze weg te halen. Ik heb al 2x neusspray gekregen omdat men dacht dat het aan de buis van eustachuis lag. Maar dit heeft geen effect gehad. Toen heb ik afspraken gehad met een kno arts. Deze heeft een gehoor test afgelegd, deze was goed. Dan heb ik rontgen foto's laten maken van mijn neus amandels om te kijken of deze op bepaalde delen van mijn oor drukten. Ook dit was niet het geval. Ik ben ten einde raad.

  Mvg Chantal

  Reactie
  #2

  Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Als ik mij ga bezighouden met de klik als ik slik dan ben ik er denk ik een dagtaak aan kwijt om ze te tellen.

  Ik ben eerlijk gezegd van mening dat het een dwang is continu naar je eigen lichaam te luisteren. Temeer daar de huisarts en de specialist niets gevonden hebben.

  Er is dus helemaal niets aan de hand dat een zorgewekkende oorzaak van je klachten kan inhouden.

  Reactie
  #3

  Laat bericht maar misschien nog bruikbaar. De klik die je hoort is onschuldig maar bij mensen met hyperacusis kan deze versterkt klinken: als een shock bij ieder slikken. Gaat in veel gevallen gepaard met tinnitus. Probleem ligt dan vaak in gebrek aan inhibitoire mechanismen in de auditieve hersenen.

  Reactie
Reageer op: een klik horen tijdens slikken en oor ruisen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief