Bloedsporen uit rechter neusgat met slijm

 • #1

  Hallo,

  Ik zal eerst mijn verhaal vertellen, omdat ik denk dat, dat misschien helpt.

  Vorig jaar januari kreeg ik last van hoesten de gehele dag en in de ochtend bloed ophoesten met groen slijm. Na een aantal weken werd ik doorgestuurd voor een longfoto waar niks op te zien was. Weg gestuurd met prednison, maar er kwam geen verbetering. Terug naar de longarts die zei om een ctscan van mijn hoofd te laten maken en daaruit kwam naar voren dat al mijn bijholtes ontstoken waren en zodoende doorgestuurd naar de KNO-arts.

  Eenmaal bij de KNO-arts, die vertelde mij dat ik een poliep had in mijn rechter neusgat. D.m.v. van antibiotica en Flixonase eindelijk na een halfjaar af van de verstopping in mijn neus en eind november onder lokale verdoving geopereerd om de poliep te verwijderen. Deze poliep zat in de opening van mijn kaakholte. Deze is na de hand ook gecheckt op kwaadaardige cellen, maar hier was gelukkig geen sprake van.

  Dit was dus begin november gedaan.

  Operatie was goed gegaan, ik had eindelijk weer het gevoel dat ik goed en vrij kon ademen met beide neusgaten.

  Echter vanaf half december begon ik last te krijgen dat ik af en toe bloed in mijn rechter neus heb. Soms is het spontaan. Zit ik achter de computer en dan voel ik in 1 keer iets in mijn neus, net als dat je bijvoorbeeld verkouden bent, dat je neus een beetje vol loopt en dan weet ik eigenlijk al dat het bloed is vermengd met wat snot.

  Soms is het vers, soms is het zwarter en soms is het donker. Ik heb fotos bijgevoegd zodat jullie kunnen zien hoe het eruit ziet. Het is altijd een klein beetje, meer dan op de fotos is het niet.

  Echter komt het elke keer terug om de 3 a 4 dagen. Soms zit er een week tussen. Ik heb verder geen pijn aan me neus en ik kan ook vrij ademen.

  Ik ben met deze klacht begin februari naar de KNO-arts geweest en zij heeft weer in mijn neus gekeken en zei dat het er allemaal goed uit zag. Schone holtes etc..

  Als voorstel heeft ze me een neusspray gegeven die ik 1 keer per dag moet spuiten, maar sindsdien is er eigenlijk niks veranderd.

  Ik blijf die bloedingen houden. Nogmaals, het is heel klein, het stroomt er nooit uit en blijft in mijn neus zitten. Met een papiertje kan ik het eruit halen.

  Hopelijk heeft 1 van jullie misschien een idee wat het kan wezen of welke stappen ik zou moeten ondernemen.

  Reageer
  #2

  Het is dan toch iets voor de KNO arts...

  Reageer
Reageer op: Bloedsporen uit rechter neusgat met slijm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief