Slijm in neus zorgt voor stemoverslagen

 • #1

  Hi,

  Ik zit al 1.5 jaar hiermee en heb al een sessie bij de huisarts achter de rug over deze klacht.

  Graag zou ik jullie opinie/ideeën hierover hebben aangezien ik een beetje tussen een kruising van beslissingen zit:

  De issue is dat ik eigenlijk al heel lang een soort vaste slijmprop in mijn neusholte heb die ervoor zorgt dat de neuswegen weleens dichtklappen waarna er een stemoverslag ontstaat. Ook heb ik last van snurken hierdoor. Mijn stem vervormt zich ook weleens waardoor ik extra stress op mijn stembanden moet zetten om goed te articuleren of om de bass in mn stem te gebruiken. Het zorgt voor onzekerheid om mijn stem en spraak waardoor ik af en toe zeer oncharmant overkom, terwijl ik dit op den duur nodig zal hebben voor wat ik uiteindelijk wil doen (niet zingen, dat gaat hem niet meer worden, helaas.)

  Ik gebruik weleens een neusdouche wat tijdelijk de klachten onderdrukt, maar verhelpen doet het niet.

  Ik heb ook neusdruppels gekregen van de huisarts die ik een tijdje heb moeten gebruiken (Dagelijks). Het was geen HCL oplossing, het was een soort troebelwitte vloeistof dat met prescriptie gegeven moest worden. Het flesje heb ik niet meer, om die reden kan ik niet zeggen welk medicijn dat precies was.

  De klachten kunnen zich voorgedaan hebben om meerdere redenen. Er is een korte tijd geweest van nasaal narcoticamisbruik, maar de causatie daarvan heb ik deels uitgesloten sinds de meesten die ik ken deze klachten niet/nooit hebben gehad na 20-30x langduriger gebruik. Anderzijds neem ik dit nog steeds mee als mogelijk verband.

  Het voelt gewoon alsof ik het weg wil schrapen of dat ik er een buis wil plaatsen zodat ik het niet meer voel. Het is niet fijn en momenteel is mijn enige oplossing om een KNO-arts op te zoeken ondanks dat het niet vergoed wordt door mijn verzekering (Maar een beenmassage dan weer wel ofzo. Rare jongens die verzekeringen).

  Ik ben ten einde raad, als iemand hier mij kan verwijzen naar een bestaande post, heel graag. En ja. Ik weet het: De huisarts kan uiteindelijk (hopelijk) meer zeggen erover, maar als dat zo effectief was had ik dit niet geschreven.

  Bij voorbaat hartelijk bedankt voor jullie input, advies, of ervaringen hiermee.

  Reactie
Reageer op: Slijm in neus zorgt voor stemoverslagen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief