Dik slijm en overslaande stem

 • #1

  Hallo Allemaal.

  Een aantal jaren geleden ben ik op vakantie geweest naar blanest. Daar heerste de blanespest. Zo noemde men het in ieder geval. Doordat ruimtes sterk van airco voorzien waren en het buiten heel warm was werd je daar heel vervelend verkouden. Sinds ik die verkoudheid heb gehad heb ik nooit meer lange periodes zonder dik slijm in de keel gehad. De ene periode is het erger dan andere. Het is heel vervelend dik slijm wat ik de hele dag voel zitten. Daarnaast ben ik sneller schor en slaat mijn stem met zingen vaak over. Ik zing veel en het is voor mij een groot gemis dat ik niet vrijuit durf te zingen omdat ik elke keer oversla.

  Ik heb geprobeert via de dokter wat te regelen maar die doet het steeds af met een neusspray. Ik heb wel een foto gehad van mijn gezichtsholtes maar daar kwam niets uit. Ik ben bang dat ik een poliep heb of een andere chronische infectie waardoor het slijm en overslaan blijft. Wat kan ik hier tegen doen en wat zijn mogelijk de oorzaken van mijn klachten?

  groeten
  Marieke

  Reageer
  #2

  Is er getest op allergieen ?

  Reageer
  #3

  Ik ben laatst met dezelfde klachten (na twee jaar) bij een KNO arts geweest. Die heeft met een slangetje en camera via mijn neus (beetje vervelend) mijn keel en stembanden bekeken. Omdat ik af en toe rook, heeft zij mij geen medicijnen gegeven maar advies was stoppen met roken. Ik bleef dik slijm houden en een vervelende hees-schorre stem, ondanks dat ik niet meer rookte. Vorige maand kreeg ik plots hoge koorts, extreem pijnlijke keel (slikken ging niet), oorpijn en opgezette klieren. Ik was gewoon te ziek om naar de huisarts te gaan. Na drie dagen ben ik huilend de praktijk binnen gestapt met 39,8 en heeft hij mij meteen een stootkuur prednison gegeven en amoxiline en doliprane 1000. Binnen anderhalf uur voelde ik al verbetering en na 3 dagen was ik eigenlijk pijn-, koorts- en slijmvrij. De schorheid heeft langer aangehouden. Toch kwam na die eerste kuur alles in hevigheid terug. Ik heb dus twee keer antibiotica gekregen. Ik ben er pas eigenlijk sinds een paar dagen van af, gelukkig. Ik raad jou dus aan om je te laten doorverwijzen naar een KNO arts. Neusspray helpt idd niets...

  Sterkte, Emma.

  Reageer
Reageer op: Dik slijm en overslaande stem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief