Hooikoorts of verkoudheid

 • #1

  Ik heb al een hele poos hooikoorts, maar de klachten verminderden wel afgelopen dagen of weken. Ik word nog wel elke morgen wakker met een verstopte neus en niezen maar meestal blijft het daarbij. Nu heb ik het sinds vanochtend zo ineens weer te pakken, terwijl het regent buiten. Ik nies me suf, heb de ene keer een mega loopneus met doorzichtig slijm en dan weer een mega verstopte neus en dit volgt elkaar zo op. Ik heb geen zere keel, geen koorts, geen hoofdpijn enz. Maar kan het nu ineens zo weer op komen zetten? Ik vind het vreemd.

  Reactie
  #2

  En de ene keer heb ik een wat vollere neus dan de andere keer. Tis niet constant een hele erge verstopte neus, het wisselt af. Na een niesbui weer wat voller. Hoort dit meer bij hooikoorts of verkoudheid?

  Reactie
  #3

  Dat is bij een allergie niet vreemd

  Reactie
  #4

  Dus de kans dat het van de hooikoorts is is groter denk je? Ik zit me namelijk helemaal zorgen te maken. En als ik zit of lig is mn neus voller dan wanneer ik sta op loop.

  Reactie
  #5

  Lijkt mij wel

  Reactie
  #6

  En is het bijv. bij een verkoudheid gebruikelijk dat je ineens geen volle neus meer hebt? Ik heb net met zoutspray gespoten en nu brandt het een beetje in mn neus, maar dat volle gevoel is vooralsnog weg. Ik heb overigens wel reuk en smaak nog..

  Reactie
  #7

  Dat zou kunnen

  Reactie
  #8

  Bedoel je dat je dus bij een verkoudheid ook je neus even niet meer vol zit? Of is dat meer gebruikelijk bij hooikoorts. Het snot is waterig en soms iets slijmerig, maar helder van kleur..

  Mn neus is nu minder vol. Ik maak me meteen druk om corona.. Maar ik zou niet weten met wie ik in aanraking gekomen moet zijn met wie dat heeft. Ik ben ook niet veel weg.. En omdat ik mn smaak en reuk nog heb. Ik heb af en toe een klein kuchje maar dat kan ook bij hooikoorts horen toch..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan ook bij een verkoudheid

  Reactie
  #10

  Maar nu maak ik me druk dat ik verkouden ben of corona heb.. Is dat dan voor de hand liggend en hoe weet ik nu het verschil??

  Reactie
  #11

  Dan moet je je laten testen

  Reactie
  #12

  Ja dat weet ik.. Maar denk jij er zo 1 2 3 aan als je dit zo leest??

  Reactie
  #13

  Het zal vermoedelijk toch de hooikoorts zijn

  Reactie
Reageer op: Hooikoorts of verkoudheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief