Kriebel en rauwige keel

 • #1

  Ik ben sinds begin sept gestopt gestopt met roken. 2 weken last van keel en wat hoesten gehad. Daarna geen klachten. Toen kreeg ik de griep evenals mijn partner en zoon. Hun hadden en hele erge kriebelhoest en ik niet. Toen ik hersteld was van de griep kreeg ik pijn bij slikken. Dat duurde een week. Daarna kwam ineens dat rauwe prikkelige jeuk gevoel en hoesten als een zeehond. Dat is nu al 2 weken. In de nacht heb ik er geen last van. Zodra ik opsta en mijn dingen gaat doen dan begint het gekriebel weer en het doorhoesten. Nu ben ik al bij de arts geweest en hij hoort niets op mijn longen. Wel hoor ik mijzelf als ik met open mond uitadem een geluid, soort van gepiep. Arts zegt zit niet op de longen. Hij wilde codeine voorschrijven. Maar in de ochtend heb ik wel slijm. Niet heel veel, 1 roggel 😮 en je zit daar wel bruinig in dus teer denk ik. Nu heb ik ook soms pijn op mijn rug bij de schouders maar dat kan van het hoesten zijn. De arts vind het allemaal niet zo alarmerend. Ik ben een hypochonder en haal van alles in mijn hoofd.

  Kunnen deze klachten nog van de griep zijn van 4.5 week geleden of toch van het roken? En is het verstandig om die tabletten in te nemen?

  Reageer
  #2

  Het lijkt erop dat je dus een slepende verkoudheid hebt. De tabletten onderdrukken de hoestprikkel zodat je minder gaat hoesten

  Reageer
  #3

  Maar ik ben verder niet neusverkouden ofzo. Weet je ook hoelang zoiets kan aanhouden?

  Reageer
  #4

  Moeilijk te zeggen

  Reageer
Reageer op: Kriebel en rauwige keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief