Tinnitus? Of iets anders?

 • #1

  Al sinds november 2018 heb ik last van een toenemende tinnitus.

  Ik ben me altijd bewust geweest van het feit dat er oordoppen moeten worden gedragen bij feestjes. Ik ga al bijna nooit naar feestjes. Had dus nergens last van. Tot eind vorig jaar. Ik ging naar een oktoberfest feestje, besef me als ik daar ben dat de muziek enorm hard staat, koop er ter plekke oordoppen en ga ervan uit dat het dan goed is. We staan die avond weleens vooraan in de zaal, maar ik ben ook geregeld buiten te vinden. Ik weet niet meer of die avond in bed een piep hoorde van te hard geluid, wat je weleens vaker hoort na een avond stappen. Volgens mij wel al zakte dit later wel weg.

  Sidns november ben ik me bewust van geluiden in mijn rechteroor. Toch kon ik dit destijds redelijk accepteren na een tijd. Ik hoorde het vaak al niet meer, ook in bed nauwelijks meer. Tot ik verkouden werd en de geluiden in beide oren erger werden: in de rechteroor twee tonen zoals een koelkast kan maken (dus geen piep of brom, meer ertussenin) en links gepiep/gesis. Bij huisarts geweest, die vertelde me dat er waarschijnlijk vocht achter de oren zit. Neusspray en stomen gaf geen verlichting.

  Nu zijn we een paar maanden verder. Nogmaals naar huisarts geweest, want de twee tonen in rechteroor zitten er nog en lijken ook harder te zijn. Verder geen last meer van druk in/op oren (zoals ik eind vorig jaar had met verkoudheid zoals beschreven), soms probeer ik nog te klaren maar dat lukt niet echt. Maar ik heb geen dicht gevoel in oren. Wel hoor ik die twee tonen dus volop. Overdag gaat het redelijk, ik zet vaak achtergrondmuziek op zodat ik me kan ontspannen en ook buiten hoor ik het niet door de wind enz.

  'S nachts helaas wel en kan me er niet meer door ontspannen. Als oplossing hebben we nu een ventilator staan die de lucht zuivert, deze maakt een zoemend geluid en dat overstemt mijn tonen dusdanig dat ik me meestal kan ontspannen (soms heb ik door stress bv. wat mindere nachten, maar meestal gaat het goed).

  Inmiddels heb ik geaccepteerd dat ik die tonen altijd blijf horen, maar heb het er even moeilijk mee. Ik heb toch oordoppen gedragen? Waarom zijn de tonen harder geworden naarmate de maanden verstreken en juist niet zachter? Of kan het alsnog vocht achter de oren zijn en moet ik nog volhouden? Ik zou ooit wel weer zonder ventilator willen slapen...

  Reageer
  #2

  niemand dezelfde ervaring? ๐Ÿ™

  Reageer
  #3

  Hoi Marjolein,

  Ik denk dat niemand jou, of mij, kan vertellen hoe de Tinnitus zich ontwikkeld of gaat ontwikkelen.

  Zelf heb ik ook vanaf begin november last van Tinnitus. Bij mij is er geen aanleiding. Ik werd op een nacht wakker met oorpijn en oorsuizen. Nadat ik 4x bij de huisarts ben geweest (en het verhaal van de verstopte buis van E. kreeg) en 3x bij de KNO arts heb ik de hoop maar opgegeven. Bij de KNO arts komt er niks uit. Geen vocht, geen verkeerde druk, en audiogram (gehoortest) meer dan goed. Op dit moment heb ik nog steeds een rare druk op mijn oren, en vaak een soort stekende/brandende pijn. Ook als ik slik of gaap voel ik dat van binnen in mijn oor, soort trekkend (druk?) gevoel.

  Maar er is dus niks te zien/te vinden. Ook mijn Tinnitus is sinds 2 weken harder geworden en waar het eerst alleen rechts was, is het nu soms ook links. Het is een soort piepend gesis wat door mijn hele hoofd lijkt te trekken en in rechts is het ook een hoge piep (deze nog wel in zachte mate). Ook ik slaap met ventilator, en met een oordopje met regengeluid. Dit speel ik af via mijn mobiel. Anders slaap ik echt niet. Tevens ben ik begonnen met een cursus Controle over Tinnitus bij de GGMD.

  Denk dat we weinig opties hebben dan afwachten en hopen dat het uiteindelijk nog wegtrekt/vermindert........

   

  Reageer
Reageer op: Tinnitus? Of iets anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief