Is slokdarmkanker meestal een langzaam ontstaand iets of snel?

  • #1

    Ik ben anderhalfjaar geleden gecontroleerd op maag/slokdarm problemen, met zo'n slang door de mond. Daar kwam uit dat er slechts een kleine irritatie was en dat de klep tussen maag en slokdarm wat slap was en dus 'open staat'. Verder was er niks gevonden. Ik heb ook al lang allerlei maagzuurremmers geslikt. Ik heb sindsdien af en toe het gevoel gehad alsof er een prop in mijn keel zat, maar dat ging meestal naar een paar dagen weer weg. Nu echter heb ik al 3 weken op een rij dat gevoel, mijn stem loopt steeds hees weg en ik heb een heel erg irriterend gevoel in de 'huig' het stuk van achterin mijn mond tot aan waar de sleutelbenen zitten op die hoogte, een soort kriebel wat mij stevig laat hoesten. Sommige dagen voelt het alsof er kruimels in mijn keel zitten, maar steeds op een andere plek. Kan het zijn dat in anderhalfjaar tijd slokdarmkanker is ontstaan? Ik ben pas 20 maar ik vind dat je niet moet onderschatten omdat iemand jong is.. er zijn (helaas) ook jonge mensen die kanker hebben.

    Klopt het trouwens dat die kringspier tussen maag en slokdarm thv zit van dat zachte kuiltje tussen de sleutelbenen? Misschien staat die soms te strak wat mij het gevoel geeft alsof er een prop zit.. omdat die open staat, misschien spant hij zich extra hard aan?

    Verder zou ik willen vragen of het schildklierkanker zou kunnen zijn.. Ik heb mijn schilklier voorzichtig aangeraakt en ik voel geen verhardingen of rare harde builtjes of onregelmatigheden..wel merk ik dat sommige van die kleine bubbeltjes wat gevoelig zijn bij het aanraken..is dat normaal?

    Reageer
    #2

    Je moet niet nadenken over die kankersoorten.
    Je klachten worden veroorzaakt omdat er regelmatig maagzuur in je slokdarm terecht komt.
    Die sluitspier zit inderdaad bij het kuiltje.
    Ga naar de huisarts met de klachten die je ju hebt

    Reageer
Reageer op: Is slokdarmkanker meestal een langzaam ontstaand iets of snel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief