slokdarmkanker???

  • #1

    Hallo,

    ik heb even een vraag.
    mijn vader is gister naar de dokter geweest omdat hij sinds een paar dagen last heeft van het voelen zakken van zijnn eten en dat het zeer doet.
    ik dacht meteen aan een maagzweer of ontstoken slokdarm.
    hij heeft hard gewerkt de laatste tijd omdat ze over 2 weken op vakantie gaan en hij was daardoor (dachten we) ook moe.
    hij is ook best wat afgevallen, maar mijn vader is een stresskip en harde werker dus ook dachten we een plaatsje te hebben gegeven.
    nu heeftie bloed moeten laten prikken en krijgt hij maandag een maagonderzoek.
    maar de dokter zei dat ze er niet gerust op was....
    mijn vader denkt nu meteen aan kanker.
    ik heb gezegd dat dat nog helemaal niet zeker is en dat dat gewoon uitgesloten ,moet worden maar hij zit nu echt helemaal in de put en huilt veel.
    hij denkt echt dat hij dood gaat.

    wat denken jullie met deze symptomen?
    zou het slokdarmkanker kunnen zijn??

    Reageer
    #2

    De dokter wil onderzoek doen om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Om voor het onderoek uitspraken te doen over alle mogelijke verschillende oorzaken, van onschuldig tot ernstig, is vrij zinloos. Maar om jouw veel te eenvoudige vraag te beantwoorden, ja, dat zou kunnen, maar andere oorzaken komen veel vaker voor en liggen daarom veel meer voor de hand. Wacht daarom het onderzoek af en vertel jouw vader dat er veel meer mogelijke oorzaken zijn van zijn klachten, en dat het voorbarig is uit te gaan van zo'n ernstige oorzaak als slokdarmkanker. Maar nogmaals, vooraf is het dus wel een van de mogelijkheden. Ik hoop dat het allemaal goedkomt. Laat je weten hoe het verder gaat met jouw vader? En als je weer vragen hebt, stel ze gerust, er is altijd wel iemand die je zou kunnen helpen. Doei!

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.

    ja ik zeg ook steeds tegen hem dat ze dat uit voorzorg doen (spoed onderzoek), want mocht het wel fout zijn dan zijn ze er misschien op tijd bij.
    Maar dat wil niet zeggen dat de dokter er al vanuit gaat dat het heel slecht is (kanker).
    maar hij is zo geschrokken, ik denk dat niemand het duidelijk krijgt.
    hij zegt wel steeds: we wachten het maar af.
    Maar hij is echt gestresst en huilt regelmatig.
    hij denkt echt al veel verder door.
    als het goed is krijgt hij morgen de uitslag van het bloed.
    ook daar zouden ze dan toch al wat moeten zien??
    hij is in totaal rond de 10 kilo afgevallen in 6 weken ofzo.
    dat is wel veel, maar mijn vader heeft de afgelopen tijd erg hard en veel gewerkt omdat hij een bepaald streven had (qua geld en volgende week zondag zouden ze op vakantie gaan).
    hij heeft zich in die tijd ook om wat dingen druk gemaakt dus dat in combinatie met elkaar zou dat afvallen ook wel kunnen.
    dan nog is het wel veel maar wie zegt dat dat niet kan.
    ik heb zelf ook heel veel stress gehad en ben toen ook in 4 weken 6 kilo verloren.....

    we hopen er maar het beste van, maar mijn vader kan ik denk ik niet geruststellen. helaas.

    Reageer
    #4

    [i]Slokdarmkanker geeft in een vroeg stadium meestal geen klachten. Op een bepaald moment kunnen een of meer van de volgende symptomen ontstaan: Slikklachten: het gevoel dat er ongeveer ter hoogte van de keel bij het slikken een prop in de weg zit. In het begin heeft iemand vaak alleen moeite met vast voedsel. Vooral vezelige en harde voedingsmiddelen kunnen last bezorgen. Later kan ook vloeibaar voedsel problemen geven. Passageklachten: het gevoel dat het voedsel niet wil zakken en blijft steken achter het borstbeen. Ook hiervoor geldt dat er meestal eerst klachten optreden bij vast voedsel, later ook bij vloeibaar voedsel. Klachten tijdens en na het eten zoals hoesten, het opgeven van voedsel of een hinderlijke hik. Verminderde eetlust en gewichtsverlies. Vaak heeft iemand al maanden zijn voedingspatroon aangepast aan zijn klachten. Meestal worden er alleen nog voedingsmiddelen gebruikt die makkelijk door de slokdarm gaan. Deze vaak vloeibare voeding bevat vaak niet voldoende voedingsstoffen om in goede conditie te blijven. Dit kan een van de oorzaken zijn waardoor iemand is afgevallen. Een pijnlijk of vol gevoel achter het borstbeen of hoog in de rug. Vermoeidheid en duizeligheid door bloedarmoede. Deze bloedarmoede ontstaat door langdurig bloedverlies uit het beschadigde slijmvlies van de slokdarm. Het bloedverlies zélf merkt u niet. Heesheid.

    Hoewel deze symptomen niet direct op slokdarmkanker hoeven te wijzen, is het altijd nodig er mee naar uw huisarts te gaan.[/i]

    Bron: KWF Kankerbestrijding:
    http://kanker.kwfkankerbestrijding.nl/soorten-kanker/Pages/slokdarmkanker-symptomen.aspx

    Reageer
    #5

    nou anoniem, bepaalde dingen passen wel bij wat hij heeft.
    en nog hoeft het dan niet zo te zijn, maar ja.....op zich had ik er een beter gevoel over maar even weet ik het niet meer zo goed.
    niet jou schuld verder, maar hij voelt wel zijn eten zakken en een pijnlijk gevoel bij borstbeen/hoog op rug. en ook gewichtsverlies en moe zijn. en vandaag was ie soms wat hees.....
    poeh het blijft gissen.....die onzekerheid is verschrikkelijk zeg.

    Reageer
    #6

    Hoe is het afgelopen met jouw papa?
    Ik heb namelijk dezelfde klachten?

    Reageer
Reageer op: slokdarmkanker???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief