Tijd last van branderig gevoel bij eten en nu acuut al week keelpijn

  • #1

    Hallo, ik maak mij erg zorgen.

    Ik heb al een half jaar last van een branderig gevoel bij het slikken van eten in de slokdarm. vooral met bv bananen en walnoten voelde ik het erg. gevoel ter hoogte van mijn schouderblad rechts. ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en die dacht aan voedsel allergie. zijn conclusie was geen walnoten en bananen meer eten. maar ik voel het dus ook met al mijn eten maar dan is het gevoel veel minder .de klachten blijven vaag want de ene keer heb ik ook meer last dan de andere keer.

    en nu kreeg ik sinds vorige week maandag ineens in de middag acute keelpijn erbij. een branderige felle pijn in de keel bij het slikken toen ik een blikje tonijn at. anders dan keelpijn bij een verkoudheid. ik voel mij niet ziek of verkouden en heb geen slijm wat duid op een ontsteking . ik kan verder wel goed slikken. mijn eten gaat er normaal door. maar heel mijn tong en ook mondholte doet zeer en de pijn trekt ook vaak in mijn oren.. ook met praten doet het erg pijn maar ik ben niet hees. als ik in mijn keel kijk met een lichtje zie ik niets. ook als ik veel slik en eet dan word de pijn wel minder. mijn keel voelt in de ochtend rauwer en droger. hoe meer speeksel ik heb hoe minder de pijn bij slikken maar bij de keel ophalen is de pijn heel fel en branderig dan bij het slikken. bij ophalen van de keel maakt het niet uit of de keel vochtig is. dit is dezelfde pijn als met voor het eerst praten want dan doet het ook erg zeer. ik maak mij echt zorgen en ga zelfs al denken dat ik keel kanker heb. kan dit kanker zijn?? de keelpijn is nu al een week en word maar niet minder.

    Reageer
    #2

    Kanker is wel wat (nogal) overdreven om aan te denken.
    Ga terug naar je huisarts als de klachten aanhouden en bespreek het daar.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je geruststelling Suus, dat waardeer ik zeer.

    Alleen wil ik nog opmerken dat sinds ik die Corona prikken eind 2021 heb genomen al die tijd erna ben gaan sukkelen met mijn gezondheid. ik ben heel vaak ziek geweest , veel vaker dan gewoonlijk en heb allerlei vreemde dingen gekregen. . zo kreeg ik ineens een jaar lang oogontstekingen aan beide ogen. heel heftige reacties op muggenbeten. en kreeg wondroos aan mijn been zonder dat ik wist wat de oorzaak was. dit jaar heb ik sinds maart ook onverklaarbare pijn in mijn gebit aan de rechterkant. de tandarts waar ik tot 3 keer ben geweest kan niets vinden. terwijl ik al jarenlang met een knarsplaat slaap. het steekt zomaar ineens acuut de kop op net zoals eigenlijk de pijn in de keel. en dit is geen normale keelpijn. ik ben niet ziek en alles ziet er goed uit mijn mond, tong en tandvlees is mooi roze van kleur, verhemelte ook mooi en zie werkelijk niets! ook niet in mijn keelholte als ik daar met een lampje in kijk. mijn eten glijd er makkelijk en soepel door maar waar komt dan die pijn vandaan vraag ik mij af??? waarom doet mijn tong zo'n pijn als ik ermee beweeg?? vreemd is ook dat het zo lang aanhoud. ik heb in mijn leven nog nooit keelpijn gehad die langer als 5 dagen duurde. en nooit keelpijn gehad zonder verkouden of ziek te zijn. daarom maak ik mij zorgen.

    Reageer
Reageer op: Tijd last van branderig gevoel bij eten en nu acuut al week keelpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief