Pijn in rug en in slokdarm bij doorslikken voedsel

  • #1

    Beste allen,

    Ik ervaar een vervelend en knijpend gevoel in mijn slokdarm wanneer ik bijvoorbeeld een groot stuk brood doorslik. Ik voel het ook bij hoesten, hikken en gapen.

    Ook heb ik sinds kort pijn in mijn bovenryg, ter hoogte van mijn slokdarm. Ik zit nu te denken dat ik misschien een tumor heb in mijn ruggenwervel die is uitgezaaid naar mijn slokdarm, of misschien net andersom van mijn slokdarm naar mijn ruggenwervel.

    Misschien is dit echt een belachelijke vraag en eigenlijk hoop ik dat ook, maar zou dit kanker kunnen zijn?

    Gr, anoniem

    Reageer
    #2

    "Ik ervaar een vervelend en knijpend gevoel in mijn slokdarm wanneer ik bijvoorbeeld een groot stuk brood doorslik. " dat is toch niet zo raar als je te grote happen neemt en niet goed genoeg kauwt.
    Denk dat het eerder daarmee te maken heeft.

    Reageer
    #3

    Ik was eigenlijk al bang voor een reactie als dit. Uiteraard kauw ik m’n eten net als ieder ander mens. Voel me niet echt serieus genomen. Ik snap dat het grappig is zo een opmerking, maar ik ben serieus bang voor iets ergs

    Reageer
    #4

    Het was helemaal niet grappig bedoeld en ook serieus. Maar wel een reactie op wat je zelf schrijft:

    Ik ervaar een vervelend en knijpend gevoel in mijn slokdarm wanneer ik bijvoorbeeld een groot stuk brood doorslik.  Een groot stuk brood doorslikken, betekent gewoon dat je niet goed kauwt / te haastig eet.

    Als je daarbuiten de klachten ook blijft houden, kan het een probleem van de slokdarm of de maag zijn. Met kanker heeft dat niets te maken.

    Ga dus met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Hoe is het afgelopen?
    Ik lees hier zo vaak topics maar bijna nooit hoe het uiteindelijk is afgelopen.
    Snap dat dit topic al 3 jaar oud is maar misschien komt het weer bovenaan ofzo bij een nieuwe reactie. Weet niet precies hoe het werkt.

    Reageer
    #6

    @zwerver

    Zoals je ziet, wordt een topuc weer actief zodra je eronder reageert.

    Maar als jii dezelfde klachten ervaart als de eerdere vragenstellers, zegt dat niet dat de oorzaak bij jou hetzelfde is.
    Het is dus verstandiger om zelf voor onderzoek een arts te raadplegen, dan af te gaan op antwoorden van andere mensen op een forum

    Reageer
    #7

    He ook een operatie gehad aan slokdarm maar zonder rezeltaat maar moet er mee leeren leeven ik vind het ergste dat ze je niet geloven dat je dat hebt en dat het pijn kan geven of je het aan je hart hebt ze zien niet hoe pijn je kunt hebben op je borst en slokdarm en wat het doet met je leven dat vindt ik het ergste nu pillen voor mijn slokdarm om mijn spieren sust te geven en drink voeding bestelt gr Ronnie

    Reageer
Reageer op: Pijn in rug en in slokdarm bij doorslikken voedsel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief