wordt het geen tijd voor "/> wordt het geen tijd voor een bevolkingsonderzoek voor mannen - Medische Forum - Dokter.nl

wordt het geen tijd voor een bevolkingsonderzoek voor mannen

 • #1

  ik las laatst een artikel waarin stond dat er jaarlijks 100 vrouwen sterven aan baarmoederhalskanker in dit zelfde artikel stond dat er 2400 mannen per jaar sterven aan prostaat kanker. Bloed onderzoek naar een bepaalde stof zou niet voldoende zijn het zou een lichamelijk onderzoek moeten zijn. ik weet dat je je altijd kunt laten onderzoeken door je huisarts maar ik denk dat de meeste mannen pas gaan als ze een uitnodiging krijgen

  Reageer
  #2

  Ja èn?
  Het grootste probleem ter wereld is de overbevolking.
  Het menselijke lichaam is gebouwd om ongeveer 40 jaar oud te worden, de rest is gepruts om het leven te rekken.

  Reageer
  #3

  ik hoop voor je dat je ouder wordt heb al van diverse mensen afscheid moeten nemen die rond de 40 waren en stierven aan die kut ziekte kanker waarschijnlijk jij nog niet maar je denkt hier nog eens aan als het zover is

  Reageer
  #4

  Ik heb vorig jaar mijn tweede zusje verloren door kanker (40 jaar)
  Het is zinloos om iedereen overal maar op te testen, dat is enorm duur en feitelijk voegt het weinig toe. Je moet gewoon minder artikelen lezen, dan hoef je je ook minder druk te maken.
  Je kunt niet iedereen vanaf een bepaalde leeftijd op elke mogelijke kwaal onderzoeken. En als het wel kan, dan is dat onwenselijk.

  Reageer
  #5

  'PSA-test voorkomt uitzaaiing'
  BAARN - De PSA-waarde staat met enige regelmaat ter discussie.
  Foto: Gezondheidsnet
  Zonder PSA-test zouden er echter drie keer zo veel mannen al vergevorderde prostaatkanker hebben op het moment van diagnose.
  Dat blijkt uit een analyse van de University of Rochester. Ze beschrijven de resultaten van hun studie in CANCER, het tijdschrift van de American Cancer Society. Het onderzoek suggereert dat het testen van PSA en vroege ontdekking in de Verenigde Staten jaarlijks bij 17.000 mannen kan voorkomen dat de prostaatkanker al vergevorderd is bij diagnose.
  Kankerregistratie
  Onderzoeker Edward Messing bestudeerde de diagnose. Deze gevallen zijn vaak ongeneeslijk.
  In het jaar 2008 vonden de onderzoekers 8.000 gevallen van uitgezaaide prostaatkanker. Met behulp van een rekenmodel gebaseerd op de cijfers gegevens van de periode 1983-1985 (voor de PSA-test) en de periode 2006-2008. De informatie was afkomstig van de grootste landelijke kankerregistraties en de onderzoekers keken vooral naar patiënten waarvan de kanker al was uitgezaaid naar andere delen van het lichaam op het moment van
  uit de jaren tachtig, schatten zij dat dit aantal ongeveer 25.000 zou zijn zonder de screening op PSA. Dit is ongeveer drie keer zo veel.
  Vergevorderd
  "Onze bevindingen zijn zeer belangrijk in het licht van de controversie rondom PSA-testen", aldus Messing. "Hoewel er ook nadelen zijn verbonden aan de test, en veel verschillende factoren van invloed zijn op de ontwikkeling van de ziekte, laten de resultaten duidelijk zien dat zonder PSA-screening meer mannen vergevorderde prostaatkanker zouden hebben."
  Door: Gezondheidsnet
  PSA-waarden in het bloed
  Naarmate je ouder wordt stijgt de PSA-waarde. Op het ogenblik houdt men de volgende waarden per leeftijdsgroep aan waaronder je meestal goed zit:
  Leeftijd Waarde
  40 tot 49 jaar 2,5
  50 tot 59 jaar 3,5
  60 tot 69 jaar 4,5
  70 tot 79 jaar 6,5
  PSA-waarden die liggen tussen 4 en 10 noemt men het 'grijze gebied'. Dat komt omdat de PSA niet alleen afhankelijk is van de leeftijd van de man, maar ook van de grootte van de prostaat op het moment van de meting. Waarden in het grijze gebied vormen wel degelijk een aanwijzing, maar beslist geen bewijs voor het bestaan van prostaatkanker.

  Reageer
  #6

  Het moet voor iedere man duidelijk zijn dat hij op zijn 50 ste jaar een test moet laten doen. Het is helaas zo dat de mensen die daarover gaan om het min of meer te verplichten dit niet willen. Heb een paar jaar geleden daar een hele discussie over gehad maar werd weg gecijfert door urologen Deze mentaliteit is niet te doorbreken om elke man een uitnodiging te sturen Helaas maar waar, er sterven nog teveel mannen aal prostaat kanker welke niet tijdig is ontdekt

  Reageer
  #7

  ik ben voor een bevolkingsonderzoek je kunt toch assistenten opleiden om dit te doen

  Reageer
  #8

  Ik ben 52 jaar en hebt mijn huisarts overgehaald een pas test uit te schrijven (nb dit behelst niet meer dan een buisje bloed aftappen).

  ik had geen klachten maar stiefvader met prostastkanker.

  daardoor via vervolgonderzoek mijn prostaatkanker bevestigd.

  inmiddels geopereerd en 99%zekerheid  kankervrij want ik was op tijd. Ook gewoon 100% continent want geopereerd in Almelo waar ze incontinentie percentage onder de 5% hebben. (Woon zelf in Haarlem)

  erectie is afwachten.

  Zonder de psa test had ik mijn kleinkinderen nooit gezien. (Als die komen)

  elke man van 50+ die geen psa test doet is een stommeling.

  ik raad het al mijn vrienden nadrukkelijk aan.

  is ook nog eens gratis en geen enkele moeite.

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: wordt het geen tijd voor een bevolkingsonderzoek voor mannen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif