Heb ik dan toch Hodgkin?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een aantal jaar een vergrote lymfeklier in mijn hals. De rechterklier is vele malen groter dan de linker. Sinds kort lijkt deze groter te worden. Ook merk ik dat ik op verschillende plaatsen in mijn hals bultjes heb ten grootte van een erwt. Deze zijn hard en schieten onder mijn vinger vandaan wanneer ik ze aanraak. Daarnaast heb ik ook nog een gezwollen lymfeklier in mijn rechterlies en een grote harde bult in mijn nek (ook rechts). Ik ben een tijd geleden bij de huisarts geweest, hij zei dat het waarschijnlijk veroorzaakt werd door een keelontsteking of iets dergelijks. Ik heb hem uitgelegd dat mijn klieren geen pijn deden en dat ik ook geen keelpijn had. Hij maakte er verder weinig van.
    Ik doe de opleiding verpleegkunde, dus ik wist wat er aan de hand zou kunnen zijn gezien mijn symptomen; het eerste wat bij me opkwam was Hodgkin. Toen ik de zwelling in mijn hals net ontdekte, had ik echter verder nog geen klachten die wezen op Hodgkin en aangezien de huisarts er niets van maakte besloot ik dat ik het gewoon in de gaten zou houden.
    Nou heb ik echter al 1,5 maand last van afwisselend koorts en verhoging. Heel af en toe is mijn temperatuur normaal. Daarnaast heb ik sinds een week enorme jeuk op verschillende plaatsen in mijn lichaam. Een tijd geleden kon ik niet eens op mijn benen staan van de duizeligheid, vooral bij opstaan en omdraaien in bed. Volgens de huisarts was dat het gevolg van een ontsteking in mijn evenwichtsorgaan, maar ook dit past weer bij hodgkin. Misselijkheid en vermoeidheid zijn bij mij ook nooit afwezig.
    Nu ben ik in dubio; moet ik nou weer naar de huisarts gaan of wacht ik nog langer af? Ik ben momenteel bijna iedere maand bij de huisarts of in het ziekenhuis te vinden in verband met andere lichamelijke problemen, dus ik voel me bezwaard om wéér met iets anders naar de huisarts te gaan..
    Toch zijn mijn klachten wel dusdanig aanwezig dat ik er niet gerust op ben.
    Wat zeggen jullie? Afwachten of toch maar weer richting de huisarts?

    Reageer
    #2

    En nu zie ik dat ik in 1,5 week bijna 4 kg afgevallen ben zonder dieet of sporten.. Ugh

    Reageer
    #3

    Dan toch weer terug naar de huisarts zou ik zeggen.

    Reageer
    #4

    Lijkt me inderdaad niet heel onverstandig, maar ik zit te twijfelen of ik niet eerst mn gewicht in de gaten moet houden. Als ik nog meer af ga vallen heb ik in ieder geval een poot om op te staan en kunnen ze me niet zomaar weer wegsturen met de diagnose "keelontsteking".

    Reageer
    #5

    Ik ben ondertussen bij de huisarts geweest. Hij voelde meerdere opgezwollen lymfeklieren en die in mn hals schijnt te bestaan uit 2 lymfeklieren die gematteerd zijn. Ook vond hij ze nogal hard. Ik kreeg meteen een verwijzing en vandaag had ik de echo van mn hals. Helaas nog geen nieuws, maar ik heb de beelden van de echo kunnen zien door een foutje van die mevrouw. Behoorlijke zwellingen. Volgende week maandag krijg ik de uitslag.

    Reageer
    #6

    Wat is hier uitgekomen ?????

    Reageer
Reageer op: Heb ik dan toch Hodgkin?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief