Opgezette klieren?

  • #1

    Hallo iedereen, (bedankt alvast voor de reacties)

    Ik heb op mijn achterhoofd 2 bultjes. Het was er eerst 1, ineens zaten er twee en maakte ik me toch wel een beetje ongerust en ben ik naar de dokter geweest. Dit is inmiddels een paar jaar geleden. De dokter gaf aan dat het niets was, opgezette lymfe en dat het vanzelf weg zou gaan. Inmiddels is het zo'n 4 jaar later denk ik en zitten deze bultjes er nog steeds. De bultjes zijn een beetje boonvormig en de grote van een kleine knikker.

    De bultjes zijn ongevoelig als ik erop druk voel ik het wel, maar dit is niet heel pijnlijk. Ik heb verder geen ontsteking, griep of andere aandoening waardoor mijn lymfe opgezet zouden kunnen raken (niet dat ik weet tenminste). Onder mijn kaak zit ook een bultje deze zit er ook al heel lang (weet niet precies hoe lang, maar een aantal jaar).

    Sinds een tijdje heb ik erg veel last van nachtelijk zweten en in die mate dat ik echt een andere t-shirt moet aantrekken. Dit is denk ik een paar keer per week, ik slaap meestal met mijn raam open in een luchtige pyjama en onder een laken of deken. Ik slaap voor mijn gevoel niet te warm. Daarnaast heb ik ook vaak last van jeuk op m'n benen en armen. Beetje onsamenhangende klachten, maar ik dacht ik schrijf gewoon alles op.

    Bij mijn achterhoofd heb ik aan de rechterkant ook een drukkend gevoel. Vooral als ik op mijn rug lig. Ik heb heel mijn leven al last van duizelingen,volgens de dokter is dit iets waar ik mee moet leren omgaan en is dit niets ernstig.

    Ik ben niet zo'n dokterloper dus dacht ik vraag eerst hier even wat jullie ervan denken.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Opgezette lymfeklieren hoeven inderdaad niets te betekenen te hebben.
    Als je je er toch ongerust over maakt, vraag dan aan de huisarts om een bloedonderzoek te doen o.a. je onstekingswaarden

    Reageer
    #3

    Nachtelijke zweetbuien en jeuk zijn toch wel typische verschijnselen van Hodgkin. Ik wil je niet bang praten, maar ik zou er ook niet te licht over denken. Gewoon teruggaan naar je huisarts en vragen om een echo en eventueel een punctie. Als hij je niet doorverwijst gewoon een andere huisarts zoeken. Ik loop zelf ook al 4 jaar rond met gezwollen lymfeklieren, en ik heb afgelopen week pas een verwijzing gekregen omdat ze groeien. Eigenlijk had dat 4 jaar geleden al gemoeten dus. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, als het dan allemaal goed lijkt kun je tenminste gerust zijn.

    Reageer
Reageer op: Opgezette klieren?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief